Dragićev soigralec suspendiran za nedoločen čas

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Miami suspendiral Leonarda.
Oglej si celoten članek

Miami Heat, klub lige NBA v katerem si kruh služi tudi Goran Dragić, je za nedoločen čas suspendiral Meyersa Leonarda. Ta se je posnel v govoru, v katerem naj bi uporabljal besede, ki žalijo Žide.

Košarkarju, ki je letos odigral le tri tekme, preostale pa zamudil zaradi operacije rame, ni pomagalo niti opravičilo, v katerem je navedel, da ni vedel, kaj določene besede pomenijo.

"Žal mi je. Za mojo napako je krivo nepoznavanje zgodovine. Nisem vedel, kaj beseda pomeni in da je žaljiva za skupnost. Poiskal bom ljudi, ki me o tem lahko poučijo. Boril se bom proti tej vrsti sovraštva," je v opravičilu zapisal Leonard.

"Miami Heat ostro obsoja uporabo kakršne koli oblike sovražnega govora," so sporočili iz ekipe. "Besede, ki jih je uporabil Meyers Leonard, so bile napačne in od nikogar, ki je povezan z našo franšizo, ne bomo prenašali sovražnega jezika," so odločni pri Miamiju, ki bo sodeloval tudi pri preiskavi NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.