Šport > Košarka
280 ogledov

Dragićev soigralec suspendiran za nedoločen čas

Meyers Leonard Profimedia
Miami suspendiral Leonarda.

Miami Heat, klub lige NBA v katerem si kruh služi tudi Goran Dragić, je za nedoločen čas suspendiral Meyersa Leonarda. Ta se je posnel v govoru, v katerem naj bi uporabljal besede, ki žalijo Žide.

Košarkarju, ki je letos odigral le tri tekme, preostale pa zamudil zaradi operacije rame, ni pomagalo niti opravičilo, v katerem je navedel, da ni vedel, kaj določene besede pomenijo.

"Žal mi je. Za mojo napako je krivo nepoznavanje zgodovine. Nisem vedel, kaj beseda pomeni in da je žaljiva za skupnost. Poiskal bom ljudi, ki me o tem lahko poučijo. Boril se bom proti tej vrsti sovraštva," je v opravičilu zapisal Leonard.

"Miami Heat ostro obsoja uporabo kakršne koli oblike sovražnega govora," so sporočili iz ekipe. "Besede, ki jih je uporabil Meyers Leonard, so bile napačne in od nikogar, ki je povezan z našo franšizo, ne bomo prenašali sovražnega jezika," so odločni pri Miamiju, ki bo sodeloval tudi pri preiskavi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice