Drama: dvoboj Egipta in Danske odločen šele po sedemmetrovkah

Foto: Epa
Foto: Epa
Zmagovalec ni bil znan niti po dveh podaljških.
Oglej si celoten članek

Prvi četrtfinalni dvoboj na svetovnem prvenstvu v Egiptu se je med domačo reprezentanco in branilci naslova končal s pravo dramo. Po 60 minutah rednega dela je bilo namreč izenačeno na 28:28, v prvem podaljšku sta obe moštvi dosegli po šest zadetkov, v drugem pa le po enega. Sledilo je izvajanje s sedmih metrov, na koncu so se zmage veselili Danci.

Te je do zmage z desetimi zadetki popeljal Mikkel Hansen, ki pa bi bil lahko tudi tragični junak dvoboja. V zadnjih sekundah prvega podaljška je namreč prejel rdeči karton in Egiptu omogočil strel s sedmih metrov, ki je gostitelje popeljal še v drugih dodatnih deset minut.

Egipt je na tekmi povedel s 3:0, vendar so Danci kasneje že izenačili na 4:4. V nadaljevanju prvega polčasa so bili svetovni prvaki boljši, ob polčasu pa so vodili za tri zadetke. Na glavni odmor so odšli s prednostjo 16:13.

IHF odgovarja: "Nihče drug ni imel težav, na igrišču so delovali zdravi"

A domači so v drugem polčasu hitro izničili zaostanek, ob izjemnem Yahii Omarju, ki je tekmo končal z 11 goli, pa so že tudi povedli. Egipt je v zadnjo minuto rednega dela tako vstopil z vodstvom 28:27, po zadetku Magnusa Landina Jacobsena pa si je njihov tekmec uspel izboriti podaljšek.

V njem je že kazalo na uspeh Dancev, ki so do zadnje minute vodili z dvema goloma, vendar je tudi po Hansenovi napaki sledilo izenačenje. Wisam Nawar je najprej zadel za 33:34, ob napadu Dancev pa sta hrvaška sodnika Matej Gubica in Boris Milošević dve sekundi pred koncem dosodila neaktiven napad. Prvi zvezdnik Danske je žogo namerno vrgel v avt in si prislužil rdeči karton, Egipt pa strel s sedmih metrov, ki ga je izkoristil Mohammad Sanad.

Foto: Epa Niklas Landin Jacobsen, Mikkel Hansen

V naslednjih desetih minutah sta obe moštvi zmogli le še en zadetek, Egipt pa je dolgo vodil. V zadnjih trenutkih je spet prišlo do drame. Danci so izvajali devet metrov, igralec Egipta pa je stal preblizu in tako nepravilno oviral strel. Sledil je nov rdeči karton in tokrat sedemmetrovka za Dansko, uspešen je bil Landin Jacobsen za 35:35.

Sledili so streli s sedmih metrov, ki so polfinale prinesli branilcem lovorike. Zmagoviti gol je v zadnji seriji "loterije" dosegel Lasse Svan. 

SP v rokometu Znani vsi polfinalisti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.