Šport
2469 ogledov

"Nihče drug ni imel težav, na igrišču so delovali zdravi"

slovenija rokomet Epa
IHF pričakovano stopila v bran gostiteljem.

V slovenski rokometni reprezentanci se je pred odločilno tekmo za preboj v četrtfinale, ki so jo odigrali proti gostitelju svetovnega prvenstva, pojavila želodčna okužba, brez tekme sta ostala Dragan Gajić in Staš Skube, na ogrevanju je selektor Ljubomir Vranješ ostal še brez Blaža Blagotinška. Pri rokometni zvezi so zapisali, da so se reprezentantje prehranjevali le v hotelu, tudi pizze, ki so jih naročili, so prišle iz hotelske kuhinje. 

Slovenija je nato remizirala z Egiptom, to je bilo dovolj, da so domačini odšli med osmerico najboljših. "IHF je od egiptovskih oblasti zahteval preiskavo, če je res prišlo do zastrupitve s hrano, nato smo Slovence obvestili o zaključkih Ministerstva za zdravstvo. Eden od slovenskih igralcev se je prijavil v hotelski kliniki zaradi težav z želodcem in drisko. Tam je dobil zdravniško oskrbo, nato pa je vodja slovenske delegacije dejal, da ima podobne težave še 14 igralcev ter tudi nekateri iz drugih reprezentanc. Dodal je še, da gre za zastrupitev s hrano," so v sporočilu za javnost o dogodku zapisali pri Medarodni rokometni zvezi (IHF).

Jacob T. Holm SP četrtfinale Šport Drama: dvoboj Egipta in Danske odločen šele po sedemmetrovkah slovenska rokometna reprezentanca SP v rokometu Šport Afera pica: "Očitke Dancev zavračamo!"

"Ko je zdravni te igralce povabil na pregled, je doktor reprezentance to zavrnil. Potem je bilo ponujeno, da se te rokometaše prepelje v bolnišnico, a je bilo zavrnjeno tudi to. Želimo izpostaviti, da je bila vsa ponujena pomoč zavrnjena. Nato smo organizirali sestanek z ostalimi reprezentancami, da bi preverili, če imajo podobne težave, a tega ni nihče prijavil," pravijo pri IHF, ki ga kot predsednik vodi Egipčan Hassan Moustafa.

Hassan Moustafa | Avtor: Epa Epa

"Dobili nismo niti ene pripombe na hrano od kateregakoli udeleženca prvenstva. V reprezentanci Belorusije, ki si je delila bife s Slovenijo, prav tako niso imeli težav."

Ljubomir Vranješ SLO Egipt SP SP v rokometu Šport "Želodčne težave? Lahko bi povedal marsikaj ..."

Za konec so pri IHF podali še mnenje o sami tekmi: "Kar se tiče dvoboja, je Slovenija igrala dobro, kljub trditvam, da je igrala tudi deveterica s težavami. Na začetku drugega polčasa je vodila s petimi zadetki. Na parketu niso delovoli, da bi bili bolni."

Komentarjev 3
  • izy 07:50 28.januar 2021.

    Ne moreš igrati skoz v napadu s 5 igralci(brez levega krila) , ko da v Sloveniji nimamo nobenega igralca. Drugače so pa vedeli kam gredo, kaj se ne sme jesti, pa viski za razkužit pa je. Za vse je enako, ...prikaži več samo naši so neverjetno utrujeni že po 10min, kot da ne bi trenirali 30 let.

  • asmas1965 21:22 27.januar 2021.

    kaj pa 1000 egipčanskih navijačev,zakaj se ne pove tega?

  • Avatar olor
    olor 16:31 27.januar 2021.

    In kaj je seda tu res, sam bog ve. Je pa res, da so naši v drugem polčasu igrali nerazumljivo slabše kot v prvem, zakaj pa le oni vejo. Škoda le da ne nadaljujejo z tekmovanjem.

Sorodne novice