Šport
3363 ogledov

Velike težave pred tekmo s Hrvati: "Igralci nočejo iz hotela"

Nikolaj Jacobsen Epa
Aktualni svetovni prvaki ne vedo, koga bodo poslali na igrišče za tekmo s Hrvati.

Svetovne prvake Dance nocoj ob 20.30 na SP v Egiptu čaka obračun s Hrvati. Tekma bo odločala o potnikih v četrtfinale. Danci imajo nastop že zagotovljen, Hrvati pa poleg uspeha proti branilcem naslova potrebujejo še zmago Katarja nad Argentino.

jure dolenec "Vem, da ne smem" Šport Kapetana pošteno srbel jezik, a se je raje ugriznil vanj

Medtem ko se kockasti ukvarjajo s preračunavanjem, pa v danskem taboru tuhtajo, koga zvečer sploh poslati na parket.

Med svetovnimi prvaki namreč razsaja trebušna viroza, zaradi katere se praktično celotna reprezentanca zadržuje v neposredni bližini stranišča.

V soboto je najprej zbolel prvi zvezdnik Mikkel Hansen, za njim pa še Johan Hansen in fizioterapevtka Anja Greve. Simptome so imeli tudi Mads Mensah, Morten Olsen in Lasse Andersson, a so kljub temu uspeli zaigrati proti Japonski.

blaž blagotinšek Drama v Egiptu Šport Blagotinšek se je sesedel v lastnih izbljuvkih, fantje kričali od bolečin

danska rokomet | Avtor: Epa Epa
Po tej tekmi sta zbolela še trener vratarjev Michael Bruun in selektor Nikolaj Jacobsen. Po pisanju danskega Politikena so vsi omenjeni člani odprave v zadnjih dneh "redni obiskovalci stranišča".

"Ko se je viroza razširila, smo izolirali vse igralce, vendar nimamo dovolj sob. Na žalost se bolezen zelo hitro širi. To nam gre zelo narobe. Poskušamo se čim bolj paziti in se čim manj družiti, vendar ne moremo izolirati vsakega igralca posebej. Igralci nočejo iz hotela, ker želijo biti v bližini stranišča. Sploh ne vem, koliko jih bo sposobnih za tekmo s Hrvaško. Imamo vse več bolnih," je potožil danski selektor.

slovenija rokomet SLO - EGI Šport Huda kršitev na odločilni tekmi Slovenije: "Če to drži, potem je to škandal"

"Hansen je tako slab, da smo samo veseli, da je spet začel govoriti. Simon Hald in Mathias Gidsel imata blažjo obliko, medtem ko sta Mikel in Johan v slabem stanju. Proti Hrvaški bomo igrali s tistimi igralci, ki bodo tega zmožni. Ostalim bom namenil počitek, da bodo pripravljeni za četrtfinale," je sklenil Jakobsen.

Komentarjev 1
  • jakec1575 14:28 27.januar 2021.

    EGIPT je znan kot destinacija s kuzno hrano. Ocitno nove generacije ne pijeho toliko kot so stare. Za egipt je enostavno navodilo. Pred, med in po obroku mocne alkoholne pijace.