Šport
888 ogledov

Kapetana pošteno srbel jezik, a se je raje ugriznil vanj

ljubomir vranješ Epa
Slovenska rokometna reprezentanca je obstala na pragu četrtfinala svetovnega prvenstva.

Slovenski rokometaši po neodločenem izidu z Egipčani (25:25) končali nastope na SP. V šesti tekmah so zabeležili tri zmage, dva neodločena izida in en poraz, kar na koncu ni zadostovalo za uvrstitev med najboljših osem reprezentanc.

Razočaranje po izpadu je bilo veliko, čeprav sta tako selektor Ljubomir Vranješ kot kapetan Jure Dolenec pohvalila predstavo naših fantov, ki so kljub zdravstvenim težavam pokazali borben duh in predanost dresu s slovenskim grbom.

Ljubomir Vranješ SLO Egipt SP SP v rokometu Šport "Želodčne težave? Lahko bi povedal marsikaj ..."

"Kar so fantje pokazali, je neverjetno. Pokazali so velik karakter, ne samo na tekmi z Egipptom, ampak na celotnem turnirju. Lahko bi dobili tekmo z Egipčani, a na žalost so se dogajale stvari, ki niso bile v redu," je izpad oblžaloval selektor Vranješ.

jure dolenec | Avtor: Epa Epa
"Razočaran sem. Želeli smo igrati v četrtfinalu. Imeli smo lepe možnosti. Na celem turnirju smo izgubili eno tekmo, je*em ti, pa se nismo uvrstili v četrtfinale. Razočaranje je, ampak mislim, da se bomo čez nekaj dni počutili bolje," je dodal.

Kapetana reprezentance je po izpadu pošteno srbel jezik, a je ostal politično korekten. "Rad bi povedal marsikaj, pa vem, da ne smem, zato se bom raje ugriznil v jezik. Čestitam vsem fantom za borbo. Ostali smo brez treh igralcev, marsikdo je igral tudi z želodčnimi težavami. Jaz ne morem niti spreminjati smeri (poškodba prepone, op. a.). Dali smo vse, kar smo imeli. Na žalost so nas pokopale neumnosti v drugem polčasu. Naše in še od koga drugega," je za RTV Slovenijo takoj po tekmi povedal  Dolenec.

"Odigrali smo odličen prvi polčas, na koncu pa nas je pokopala nezbranost v treh, štirih minutah, ko smo imeli igralca več, a smo izgubili dve žogi in prejeli več zadetkov na prazen gol. Škoda, škoda. Potem pridejo v ospredje druge stvari, o katerih pa ne bom govoril. Sem razočaran, a ponosen na fante. Pristop in borbenost sta bila prava," je dodal član Barcelone.

slovenija rokomet SLO - EGI Šport Huda kršitev na odločilni tekmi Slovenije: "Če to drži, potem je to škandal"
Komentarjev 1
  • Detel5ica 11:37 25.januar 2021.

    Na izid so vplivali tudi pristranski sodniki,na škodo Slovenije.To je dejstvo.