Šport
48167 ogledov

Huda kršitev na odločilni tekmi Slovenije: "Če to drži, potem je to škandal"

slovenija rokomet Epa
Na tekmi svetovnega prvenstva med Slovenijo in Egiptom naj bi prišlo do hudih kršitev pravil.

Slovenska rokometna reprezentant je v odločilni tekmi svetovnega prvenstva v Egiptu remizirila z gostiteljem prvenstva (25:25) in se tako poslovila od tekmovanja. V četrtfinale so iz naše skupine napredovali Švedi in Egipčani.

Klemen Ferlin SP v rokometu SP v rokometu Šport Egipčani po velikem preobratu Slovence poslali domov

Varovanci Ljubomirja Vranješa so kljub kopici zdravstvenih težav, ki so dodobra oklestile igralski kader, prvi polčas odigrali odlično in se na odmor odpravili s štirimi goli prednosti (12:10). Na začetku drugega dela so Slovenci povedli za pet (15:10), po nekaj začetniških napakah v napadu pa so Egipčani prišli do izenačenja (15:15).

V nadaljevanju tekme so Slovenci večkrat zaostajali za dva gola (19:21, 22:24, 23:25), a so na koncu izsilili težko prigarano točko, medtem ko jim je za preobrat zmanjkalo časa. Egipčani so v drugem polčasu dosegli kar 17 zadetkov, več kot dvakrat toliko kot v prvem (8).

 | Avtor: Epa Epa

"Od 38. do 45 minute smo jim dopustili, da se vrnejo v igro. Egičanom se je videlo, da so v naletu in da so začeli verjeti," je v studiu RTV Slovenije dejal nekdanji slovenski reprezentant in strokovni komentator Ognjen Backovič.

Sporno dogajanje na tribuni

Domačini so dodaten veter v krila dobili z navijaško podporo, čeprav bi tribune zaradi strogih omejitev v zvezi s koronavirusom po pravilih morale samevati.

"Za prazno dvorano je bila nenormalno glasno. To jih je še dodatno poneslo," je dejal Backovič, nakar ga je voditeljica prenosa Bojana Knez obvestila, da naj bi bilo v dvorani vsaj 1000 navijačev.

Ljubomir Vranješ SLO Egipt SP SP v rokometu Šport "Želodčne težave? Lahko bi povedal marsikaj ..."

"Če je bilo v dvorani res 1000 ljudi, ki niso v mehurčku, potem je to škandal. Tega si Mednarodna rokometna zveza (IHF) ne bi smela dovoliti. To seveda ne more biti nikakršen izgovor za naš poraz, ampak tukaj se gre za varnost in zdravje. Če je Jure Dolenec, potem ko je šel na ultrazvok, moral za 48 ur v karanteno, potem so takšne stvari, milo rečeno, neresne," je menil Backovič.

slovenija rokomet | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Avatar Marian Bolcina
    marian 06:49 26.januar 2021.

    Zakaj ni pokazalo ga ledalcev ?

  • EuroA4 13:25 25.januar 2021.

    prvi polčas odigrali odlično in se na odmor odpravili s štirimi goli prednosti (12:10)... dajmo malo resnosti pred objavo