Drama in napeti živci na ljubljanskem derbiju

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V zaostali tekmi 27. kola Prve lige TS sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Bravo.
Oglej si celoten članek

Po skoraj enem mesecu so oživele slovenske nogometne zelenice. V zadnji oziroma zaostali tekmi 27. kola sta se v ljubljanskem derbiju Olimpija in Bravo razšla brez zmagovalca (1:1).

"Zmaji" imajo na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije dve točki prednosti pred Mariborom in šest pred tretjeuvrščeno Muro, Šiškarji pa po enajstem neodločenem izidu ostajajo na sredini razpredelnice.

Pravi Prekmurec! Afričan v dresu Mure navdušil s svojo prekmurščino

Prvi polčas je razburjenja oziroma priložnosti ponudil šele v drugi polovici. Roke gostujočega vratarja Igorja Vekića je v 19. minuti ogrel Đorđe Ivanović, ki je z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini. Deset minut kasneje se je Bravo veselil vodstva. Martin Kramarič je s podajo lepo zaposlil Žana Trontlja, ki je stekel proti vratom Olimpije, se pri tem otresel Jana Andrejašiča in Antonia Delamea Mlinarja ter vratarja Žigo Freliha ukanil s strelom med nogama.

Olimpija je izenačila v 36. minuti. Timi Max Elšnik je lepo preigral Luko Žinka ter z osemnajstih metrov z levico močno in natančno zadel mrežo reprezentančnega vratarja Brava. Slednji je v izdihljajih tekme rešil goste zaostanka, saj je iz neposredne bližine ubranil strel Andrésa Vombergerja.

V Beli krajini Mladi nogometaš Maribora vpleten v hudo prometno nesrečo

Drugi polčas ni bistveno spremenil razmerja sil na igrišču, tako da sta se na koncu ekipi razšli z najbolj pravičnim izidom glede na prikazano na zelenici. Gostje so imeli dve lepi priložnosti za zadetek, obe pa je zapravil Milan Tučić. Prvo v 60. minuti, ko je bil na mestu vratar Frelih, ter drugo še lepšo v 85. minuti, ko je z dvanajstih metrov udaril visoko preko vrat.

Na drugi strani je Olimpija v zaključku tekme, čeprav je zadnjih deset minut igrala z enim manj, dvakrat ogrozila Vekića - streljala sta Ivanović in Enrik Ostrc, vendar se čuvaj mreže Brava ni pustil zmesti.

Prva liga TS, zaostala tekma 27. kola:

Olimpija Ljubljana - Bravo Ljubljana 1:1 (1:1)
Elšnik 36.; Trontelj 28.
RK: Andrejašič (Olimpija) 81.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 51
2. Maribor 49
3. Mura 45
4. Domžale 40
5. Koper 37
6. Bravo Ljubljana 35
7. Tabor Sežana 33
8. Celje 27
9. Aluminij Kidričevo 27
10. Gorica 19 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.