Drama nekdanjega zvezdnika Hrvaške

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji reprezentant Hrvaške Ivan Klasnić čaka na novo presaditev ledvic.
Oglej si celoten članek

Nekdanjemmu hrvaškemu reprezentantu, ki je za izbrano vrsto odigral 41 tekem in dosegel 12 zadetkov, odpoveduje leta 2007 presejena ledvica. Ivan Klasnić bo tako moral znova na transplantacijo tega organa.

Zaradi težav z ledvicami je že moral prekiniti kariero. Prvo ledvico je dobil od mame Šime, vendar jo je njegovo telo zavrnilo. Sledila je nova operacija, takrat je dobil ledvico od očeta Ivana. Vse skupaj je minilo brez težav, nogometaš pa se je kljub pesimističnim napovedim vrnil na igrišča ter kasneje zaigral za Nantes, Bolton in Mainz. Pri slednjem je leta 2013 zaključil kariero.

Tokrat mu je želel pomagati brat Josip, vendar to ni mogoče. Zaradi antiteles, ki jih je proizvedlo njegovo telo, zdaj družinski člani niso več primerni darovalci.Njegov brat naj bi bil zaradi tega povsem na tleh. "Njemu je še težje kot meni. Reči sprejemam takšne, kot so. To sem se naučil v življenju," je za nemške medije dejal Klasnić.

Če zdaj ne bo našel novega darovalca, bo moral čakati na ledvico že umrlega človeka, za takšen poseg pa je v Nemčiji sedemletna čakalna doba. Ta je na Hrvaškem precej krajša, vendar je Klasnić za transplantacijo prijavljen v Nemčiji. "V Hamburgu sem z družino in prijatelji. Težko razumem, da sem lahko registriran le v eni državi, da bi lahko dobil donacijo," je še dejal nekdanji nogometaš, ki mora ob čakanju na novo ledvico trikrat tedensko na dializo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.