Šport > Nogomet
80 ogledov

Drama nekdanjega zvezdnika Hrvaške

Tudi zmaga v Kazahstanu za Ivana Klasnića (levo) in soigralce ni bila dovolj, da Žurnal24 main
Nekdanji reprezentant Hrvaške Ivan Klasnić čaka na novo presaditev ledvic.

Nekdanjemmu hrvaškemu reprezentantu, ki je za izbrano vrsto odigral 41 tekem in dosegel 12 zadetkov, odpoveduje leta 2007 presejena ledvica. Ivan Klasnić bo tako moral znova na transplantacijo tega organa.

Zaradi težav z ledvicami je že moral prekiniti kariero. Prvo ledvico je dobil od mame Šime, vendar jo je njegovo telo zavrnilo. Sledila je nova operacija, takrat je dobil ledvico od očeta Ivana. Vse skupaj je minilo brez težav, nogometaš pa se je kljub pesimističnim napovedim vrnil na igrišča ter kasneje zaigral za Nantes, Bolton in Mainz. Pri slednjem je leta 2013 zaključil kariero.

Tokrat mu je želel pomagati brat Josip, vendar to ni mogoče. Zaradi antiteles, ki jih je proizvedlo njegovo telo, zdaj družinski člani niso več primerni darovalci.Njegov brat naj bi bil zaradi tega povsem na tleh. "Njemu je še težje kot meni. Reči sprejemam takšne, kot so. To sem se naučil v življenju," je za nemške medije dejal Klasnić.

Če zdaj ne bo našel novega darovalca, bo moral čakati na ledvico že umrlega človeka, za takšen poseg pa je v Nemčiji sedemletna čakalna doba. Ta je na Hrvaškem precej krajša, vendar je Klasnić za transplantacijo prijavljen v Nemčiji. "V Hamburgu sem z družino in prijatelji. Težko razumem, da sem lahko registriran le v eni državi, da bi lahko dobil donacijo," je še dejal nekdanji nogometaš, ki mora ob čakanju na novo ledvico trikrat tedensko na dializo.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.