Šport
80 ogledov

''Moje življenje je nočna mora''

marion bartoli EPA
Nekdanja teniška igralka Marion Bartoli je spregovorila o skrivnostni bolezni, ki je botrovala nenadni izgubi teže in vodila do drastičnih sprememb njenega videza.

Marion Bartoli je leta 2013 v finalu najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu premagala Sabine Lisicki, osvojila Wimbledon in se veselila prve zmage na turnirjih za grand slam.

Mesec dni kasneje je na presenečenje teniške javnosti napovedala upokojitev in pojasnila, da so dolgotrajne poškodbe na njej pustile velike posledice, zato ji ni preostalo drugega, kot da telesu nameni zasluženi počitek.

Tri leta po slovesu od teniških igrišč pa 31-letna Francozinja bije bitko za zdravje, ki ji v zadnjem času povzroča ogromno preglavic. Bartolijeva je gostovala v pogovorni oddaji ITV This Morning, kjer je spregovorila o skrivnostnem virusu, zaradi katerega postala izredno občutljiva na več vrst hrane, vodo iz pipe in celo mobilne telefone.

''To je grozno. Moje življenje je nočna mora. Tega, kar preživljam, ne bi privoščila nikomur,'' je povedala Bartolijeva, ki meni, da se je z virusom okužila med obiskom Indije. Ko je pričela izgubljati kilograme, je mislila, da je vse le posledica upokojitve, vendar se je stanje še kar naprej poslabševalo.

''Ne morem se niti umivati z vodo iz pipe. Na telefonu ne morem preživeti več kot pet minut, ker mi srce začne razbijati. Karkoli počnem, me je strah, kako bo reagiralo telo. Živim v stalnem strahu. Jem organsko pridelane liste solate in kumare brez olupka. Moje telo ne more predelati niti olupkov,'' je povedala Francozinja in dodala, da se je odločila javno spregovoriti po tem, ko so ugibanja o njenem zdravstvenem stanju presegla meje dobrega okusa.

''Želela sem priti sem in pojasniti. Morda so po svetu ljudje, ki trpijo za istimi simptomi. Morda se lahko združimo in se podpiramo. Upam, da me bodo zdravniki lahko pozdravili. Rada bi poudarila, da tega nisem storila nalašč (izguba teže, op. a.),'' je zaključila Bartolijeva.

Njeno razkritje je med prvimi pozdravila Serena Williams. ''Ponosna sem nanjo, da je spregovorila. Občudujem ljudi, ki imajo toliko poguma,'' je povedala prva igralka sveta.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.