Šport > Nogomet
262 ogledov

Po hudi bolezni umrl Zoran Ubavić

Zoran Ubavić zurnal24.si
Nekdanji odlični napadalec ljubljanske Olimpije Zoran Ubavić je umrl po težki bolezni.

Zoran Ubavić je zadnja leta bolehal za hudo obliko demence, potreboval je 24-urno oskrbo. Pred slabim mesecem je dopolnil 50 let.

Z dobrodelno licitacijo meseca marca so v organizaciji klubua malega nogometa Olimpije in Športne zveze Ljubljana zbirali denarna sredstva za pomoč njegovi družini in bili z dražbo in prostovoljnimi prispevki uspešni.

V prvi sezoni slovenske nogometne lige (1991/92) je dosegel 29 zadetkov, kasneje pa njegovega rekordnega dosežka ni nihče več popravil. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 149 prvenstvenih tekem in dosegel 82 golov.

Po petletnem premoru je leta 2005 ponovno zaigral in takrat na novo ustanovljeni Olimpiji pomagal pri napredovanju iz pete v drugo slovensko ligo. Na 41 tekmah se 43-krat vpisal med strelce, za Olimpijo pa je v 142 nastopih zabil kar 112 golov. Med kariero je zaigral tudi za Gorico, Vevče in Ljubljano. Zaigral je tudi na prvi tekmi slovenske reprezentance, ko je ta junija 1992 gostovala v Estoniji.

"Vsi skupaj pokažimo, da smo del prave, velike družine ter namenimo ogromen aplavz in poklon našemu 'Zokiju'," so po smrti Ubavića zapisali pri Olimpiji in navijače pozvali, da se na današnjem derbiju spomnijo nanj. Tekma med Olimpijo in Mariborom bo tako za kratek čas prekinjena, v 9. minuti se bodo ob njegovi podobi, ki se bo pokazala na velikem zaslonu, obiskovalci spomnili nanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.