Drama se je končala po okusu Oblaka

Foto: Epa
Foto: Epa
Čeprav mu pred zadnjim krogom ni dobro kazalo, se je Jan Oblak uvrstil v izločilne boje lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Madridčani so na gostovanju pri Portu zmagali s 3:1, na roko pa jim je šel tudi izid druge tekme skupine B, na kateri je Liverpool v gosteh z 2:1 ugnal Milan. Angleži so sicer brez izgubljene točke osvojili prvo mesto v skupini, Atletico se je prebil na drugo mesto, Porto je zasedel tretje mesto in bo igral v izločilnih bojih evropske lige, Milan pa je ostal brez nadaljevanja evropskih nastopov.

Razplet v tej skupini je postregel z dramo in preobrati. Milan je proti rezervistom iz Liverpoola, od najboljše postave so igrali le Alisson Becker, Sadio Mane in Mohamed Salah, v 29. minuti prek Fikaya Tomorija po kotu povedel in si priigral upanje, da bi napredoval, toda še v prvem polčasu je stadion utišal Salah, Divock Origi pa je v drugem po veliki napaki Tomorija dokončno spravil domače navijače v žalost.

V Portu je Atletico v prvem polčasu visel, reševal ga je tudi Oblak, Antoine Griezmann pa je v 56. minuti z dobro reakcijo ob levi vratnici spravil v delirij gostujoče navijače. Tekma je bila nervozna, nogometaši so si nekajkrat skočili v lase, zaradi udarca tekmeca je bil najprej izključen gostujoči igralec Yannick Carrasco, nato pa si je zaradi podobnega prekrška predčasno pot v slačilnico prislužil še Portov Wendell. Porto je po zaostanku vse sile preusmeril v napad, a Španci so ga za to kaznovali in še dvakrat v polno zadeli iz protinapada. Za kozmetičen popravek je Porto poskrbel v sodniškem dodatku, ko je izkoristil najstrožjo kazen.

V evropski ligi bo v nadaljevanju sezone igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, njegov Leipzig je v skupini A za Manchester Cityjem in Paris St. Germainom zasedel tretje mesto. Kdo se bo uvrstil v evropsko ligo, je bilo edino odprto vprašanje pred zadnjima tekmama. Manchester City si je že v prejšnjem krogu zagotovil prvo, PSG pa drugo mesto. Leipzig in belgijski Brugge sta v zadnji krog vstopila z istim številom točk, Nemci pa so imeli boljše razmerje medsebojnih tekem, tako da so držali tretje mesto.

V obračunu s Cityjem, ki je minil brez gledalcev, so ga tudi potrdili, saj zmagali z 2:1, gola za Nemce sta v 24. minuti oziroma 71. minuti dosegla Dominik Szoboszlai in Andre Silva. Gosti, ki se jim je videlo, da niso stoodstotno motivirani, so v 76. minuti zaostanek prek Riyada Mahreza znižali, pred in po tem pa imeli še nekaj priložnosti, Phil Foden je med drugim zadel vratnico. Kampl je igral celo tekmo, v prvem delu si je prislužil rumen karton, še slabše jo je odnesel gostujoči igralec Kyle Walker, ki je v 82. minuti prejel rdeč karton. Leipzig je tako prekinil niz sedmih zaporednih zmag Pepa Guardiole in njegovih varovancev v vseh tekmovanjih.

Na drugi tekmi je PSG s 4:1 premagal Brugge. Kylian Mbappe je že do sedme minute poskrbel za vodstvo 2:0, tretji gol za domače je v 38. minuti dosegel Lionel Messi, ki je bil z bele točke uspešen tudi v 76. minuti. Malo pred tem je edini gol za Belgijce dosegel Mats Rits.

V preostalih dveh skupinah pred zadnjim krogom ni bilo pomembnejših odprtih vprašanj, vse tekme so bile bolj ali manj dvoboji za prestiž. V skupini C sta se pomerila potnika v izločilne boje Ajax in Sporting iz Lizbone, Nizozemci so imeli šest točk prednosti pred Portugalci, prednost pa je z zmago 4:2 še povečal in je skupinski del tako kot Liverpool končal brez izgubljene točke, kar lahko uspe le še Bayernu, če v sredo doma premaga Barcelono. V Amsterdamu je svoj niz doseženih golov nadaljeval Sebastien Haller, poleg njega so se za Ajax med strelce vpisali še Antony, David Neres in Steven Berghuis.

V drugi tekmi je potnik v evropsko ligo, Borussia Dortmund, s 5:0 ugnala Fenerbahče, po dva gola sta k zmagi prispevala Marco Reus in Erling Braut Haaland, enega pa Donyell Malen.

Inter bi lahko v skupini D z zmago prišel na prvo mesto, če bi v Madridu premagal Real, kar pa mu ni uspelo. Osvojil ni niti točke, Toni Kroos in Marco Asensio sta premagala Samirja Handanovića in zagotovila zmago španskih prvakov z 2:0. Izid 1:1 je bil na tekmi med Šahtarjem iz Donjecka in Šerifom Tiraspolom, Moldavci bodo igrali v evropski ligi.

Liga prvakov, skupinski del, 6. kolo:

Skupina A:
PSG - Brugge               4:1 (3:0)
Leipzig - Manchester City  2:1 (1:0)

Lestvica:
1. Manchester City      6   4  0  2  18:10  12
2. PSG                  6   4  2  1  13:8   11
3. Leipzig              6   2  1  3  15:14   7
4. Brugge               6   1  1  4   6:20   4

Skupina B:
Milan - Liverpool          1:2 (1:1)
Porto - Atletico Madrid    1:3 (0:0)

Lestvica:
1. Liverpool            6   6  0  0  17:6   18
2. Atletico Madrid      6   2  1  3   7:8    7
3. Porto                6   1  2  3   4:11   5
4. Milan                6   1  1  4   6:9    4

Skupina C:
Ajax - Sporting              4:2 (2:1)
Borussia Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)

Lestvica:
1. Ajax                 6   6  0  0  20:5   18
2. Sporting             6   3  0  3  14:12   9
3. Borussia Dortmund    6   3  0  3  10:11   9
4. Bešiktaš             6   0  0  6   3:19   0

Skupina D:
Real Madrid - Inter Milan        2:0 (1:0)
Šahtjor Donjeck - Šerif Tiraspol 1:1 (1:0)

Lestvica:
1. Real Madrid          6   5  0  1  14:3   15
2. Inter Milano         6   3  1  2   8:5   10
3. Šerif Tiraspol       6   2  1  3   7:11   7
4. Šahtar Donjeck       6   0  2  4   2:12   2
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.