Drama se je končala po željah Račkov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ekipa St. Louis Blues je v drugem krogu končnice lige NHL doma premagala Nashville Predators z 2:1 in znižala izid v zmagah na 2:3. Na Zahodu so Anaheim Ducks doma s 4:3 po podaljških ugnali Edmonton Oilers in povedli s 3:2 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Anaheim prav tako kot Nashville le še zmaga loči od uvrstitve v konferenčni finale. V pravi maratonski tekmi, ki se je zaključila sredi dopoldneva po slovenskem času, je Edmonton slabe tri minute pred koncem še vodil s 3:1, gostitelji so uspeli izenačiti, nato pa so je ob koncu sedme minute drugega podaljška dvoboj odločil Corey Perry.

Po prvi tretjini, v kateri ni bilo golov, so gostje povedli s 3:0. Mrežo gostiteljev je prvi načel Nemec Leon Draisaitl (21. minuta), nato sta bila uspešna še Connor McDavid (23.) in Drake Caggiula (33.) Mreži sta nato dolgo časa mirovali, sledila pa je infarktna končnica, v kateri so za domače v treh minutah in sekundi izenačili Ryan Getzlaf (57.), Cam Fowler (58.) in Rickard Rakell (60.). Slednji je zadel 15 sekund pred koncem rednega dela. V prvem podaljšku ni bilo zadetkov, v drugem pa je zmagovalca odločil Perry (87.).

St. Louis je na peti tekmi zmagal z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0), vendar lahko kljub temu Nashville, tako kot Anaheim, v finale zahodnega dela pride že v noči na ponedeljek po slovenskem času. Dvoboj je odločil Jaden Schwartz že po 25 sekundah tretje tretjine. Pred tem sta bila uspešna Rus Dmitrij Jaškin (26.) za St. Louis in James Neal (34.) za Nashville.

"Neverjetno. To, kar smo nocoj nameravali, smo tudi naredili ter smo zelo veseli. Sedaj nas čaka nekaj minut proslavljanja, nato pa moramo na dvoboju pozabiti in se usmeriti na naslednjega," je dejal Jaškin, ki je ne le dosegel svoj prvi gol v letošnji končnici, ampak tudi prvega po 3. decembru lani, kar je bil njegov edini zadetek na 51 tekmah rednega dela, na katerih je igral. Tokrat je nadomestil Alexandra Steena, ki je bil sicer na ogrevanju, potem pa je izpadel iz ekipe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.