Drama v Porto Alegreju

Foto: Epa Gabriel Jesus
Brazilija šele po streljanju enajstmetrovk napredovala v polfinale.
Oglej si celoten članek

Brazilska nogometna reprezentanca se je na domačem južnoameriškem prvenstvu po streljanju enajstmetrovk uvrstila v polfinale. Izločila je Paragvaj, izid je bil po rednem delu tekme 0:0. Gostitelji so od 58. minute igrali z nogometašem več, saj je rdeč karton dobil Fabian Balbuena.

Najlepšo priložnost na tekmi so sicer imeli Paragvajci. V 28. minuti se je sam pred brazilskim vratarjem Alissonom Beckerjem znašel Derlis Gonzalez, brazilski čuvaj mreže pa je izjemno posredoval in preprečil vodstvo Paragvaja. Ta je sicer v obrambi igral s peterico nogometašev, gostitelji prvenstva pa niso našli poti skozi trdno obrambo.

Pri enajstmetrovkah je Alisson v prvi seriji ubranil strel Gustavu Gomezu. Brazilski napadalec Roberto Firmino je v četrti prav tako zapravil svoj strel z bele točke, za njim pa na drugi strani Derlis Gonzalez, ki je s tem odprl vrata Gabrielu Jesusu, da Brazilijo popelje med zadnja štiri moštva turnirja.

V letih 2011 in 2015 so Paragvajci sicer izločili Brazilce na istem tekmovanju po streljanju enajstmetrovk. Brazilci bodo v polfinalu igrali proti zmagovalca obračuna Argentina - Venezuela. Naslednja tekma jih čaka v torek v Belo Horizontu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.