Šport > Nogomet
342 ogledov

Drama v Porto Alegreju

Gabriel Jesus Epa
Brazilija šele po streljanju enajstmetrovk napredovala v polfinale.

Brazilska nogometna reprezentanca se je na domačem južnoameriškem prvenstvu po streljanju enajstmetrovk uvrstila v polfinale. Izločila je Paragvaj, izid je bil po rednem delu tekme 0:0. Gostitelji so od 58. minute igrali z nogometašem več, saj je rdeč karton dobil Fabian Balbuena.

Najlepšo priložnost na tekmi so sicer imeli Paragvajci. V 28. minuti se je sam pred brazilskim vratarjem Alissonom Beckerjem znašel Derlis Gonzalez, brazilski čuvaj mreže pa je izjemno posredoval in preprečil vodstvo Paragvaja. Ta je sicer v obrambi igral s peterico nogometašev, gostitelji prvenstva pa niso našli poti skozi trdno obrambo.

Pri enajstmetrovkah je Alisson v prvi seriji ubranil strel Gustavu Gomezu. Brazilski napadalec Roberto Firmino je v četrti prav tako zapravil svoj strel z bele točke, za njim pa na drugi strani Derlis Gonzalez, ki je s tem odprl vrata Gabrielu Jesusu, da Brazilijo popelje med zadnja štiri moštva turnirja.

V letih 2011 in 2015 so Paragvajci sicer izločili Brazilce na istem tekmovanju po streljanju enajstmetrovk. Brazilci bodo v polfinalu igrali proti zmagovalca obračuna Argentina - Venezuela. Naslednja tekma jih čaka v torek v Belo Horizontu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.