Šport > Nogomet
481 ogledov

Urugvajci z golom Cavanija premagali branilce naslova

edinson cavani Epa
V tekmi za prvo mesto so slavili urugvajski nogometaši.

Nogometaši Urugvaja so zahvaljujoč zadetku Edinsona Cavanija v 82. minuti tekme proti branilcem naslova južnoameriškega prvenstva, Čilencem, z zmago z 1:0 osvojili prvo mesto v skupini C.

Tako Ekvador kot Japonska sta po remiju (1:1) ostala brez izločilnih bojev na Copi Americi.

Na stadionu Maracana v Rio de Janeiru so Urugvajci prehiteli vodilne v skupini, Čilence, in končali prvi del prvenstva s sedmimi točkami, Čilenci so jih zbrali šest.

Urugvaj se bo v soboto tako na izpadanje v Salvadorju pomeril s Perujem, Čile pa bo obrambo naslova prvaka Južne Amerike in lov na tretjo zaporedno zvezdico nadaljeval v petek v Sao Paulu, ko se bo pomeril s Kolumbijo.

cavani suarez | Avtor: Epa Epa

V preostali tekmi skupine C je Shoya Nakajima v belo Horizonteju popeljal Japonce v vodstvo v 15. minuti, a prednost ni dolgo trajala, saj so Ekvadorci 20 minut pozneje preko Angela Mene izenačili.

Japonska je tako končala na tretjem mestu skupine C z dvema točkama, prav tako Paragvaj v skupini B. A v četrtfinale je kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca napredoval Paragvaj, zahvaljujoč boljši gol-razliki.

Paragvaj zdaj v četrtek v Porto Alegreju čaka gostiteljica Brazilija. Preostali četrtfinalni par je Argentina - Venezuela, tekma bo v petek v Rio de Janeiru.

Copa America, četrtfinale:

petek, 28. junij:
2.30 Porto Alegre: Brazilija - Paragvaj
21.00 Rio de Janeiro: Venezuela - Argentina

sobota, 29. junij:
1.00 Sao Paulo: Kolumbija - Čile
21.00 Salvador: Urugvaj - Peru

Komentarjev 1
  • Avatar Zara_Loftus
    Zara_Loftus 11:46 26.junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil pred 2 meseci in v prvem mesecu te dejavnosti sem zaslužil 20544 $. Lahk0 rečemm, da se je moje življenje ...prikaži več popolnoma izboljšalo! Preveri, kaj delam. obisk ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com