Drama v Reykjavíku, šestica Hrvatov

Foto: EPA
Foto: EPA
Oktobrski kvalifikacijski ciklus se je začel z 2. kolom v skupinah D, G in I.
Oglej si celoten članek

V skupini D imajo po drugem kolu kar štiri reprezentance na računu štiri točke, medtem ko sta Gruzija in Moldavija že na dnu lestvice, kamor so ju mnogi uvrščali že pred začetkom kvalifikacij za SP 2018.

Avstrijci so na Dunaju gostili Wales in sredi prvega polčasa zaostali z zadetkom Joea Allena, nato pa hitro izenačili z golom Marka Arnautovića. Še pred koncem prvega dela je otočane z avtogolom v novo vodstvo popeljal Kevin Wimmer, na začetku nadaljevanja pa je Arnautović s svojim drugim zadetkom postavil končni izid (2:2).

Irska je v Dublinu odpor Gruzije zlomila z golom Séamusa Colemana v drugem polčasu (1:0), Srbi pa so na gostovanju v Kišinjevu prek Filipa Kostića, Branislava Ivanovića in Dušana Tadića prišli do gladke zmage (0:3). 

Italijani našli odgovor, Makedonci praznih rok

Derbi večera se je igral v Torinu v sklopu skupine G, kjer sta se Italija in Španija razšli z remijem (1:1). Obe imata sedaj po štiri točke, v vodstvu pa so Albanci.

Španci so v prvem polčasu dominirali, Gerard Piqué je bil z glavo blizu uspehu, toda na odmor sta ekipi odšli brez zadetkov. V 55. minuti pa je Gigi Buffon ob globinski podaji storil napako, ob izbijanju zgrešil žogo in omogočil Vitolu lahko pot do mreže.

Italijani so se po zaostanku prebudili in prek aginlega Cira Immobileja dvakrat zapretili, na drugi strani pa je vrata domačih še enkrat ogrozil Vitolo. Deset minut pred koncem je Sergio Ramos v kazenskem prostoru spotaknil Éderja, s sledeče najstrožje kazni je točko "azzurrom" prinesel Daniele de Rossi.

Albanija je na gostovanju pri Liechtensteinu prišla do pričakovane zmage (0:2) in je ohranila popoln izkupiček ter skočila na vrh lestvice. 

Izjemno vroče pa je bilo v Skopju, kjer so Makedonci po polčasu zaostajali z 0:2, nato prek Ilije Nestorovskega znižali, v sodnikovem dodatku pa imeli na voljo enajstmetrovko za izenačenje, toda Adis Jahović ni uspel razveseliti stadiona Filip II. in ostalo je pri zmagi Izraela (1:2). 

15 golov na treh tekmah

Foto: EPA Mario Mandžukić Kosovo Hrvaška Še najbolj pestro je bilo v skupini I, kjer je na srečanjih v Skadru, Konyi oziroma Reykjavíku padlo kar 15 golov.

Kosovo je svojo prvo domačo tekmo v kvalifikacijah za SP zaradi preslabe infrastrukture igralo v albanskem Skadru, Hrvati pa niso imeli milosti in so vpisali visoko zmago (0:6). Tri gole je že v prvem polčasu zabil Mario Mandžukić, v drugem so svoje dodali še Matej Mitrović, Ivan Perišić in Nikola Kalinić.

V Konyi so Ukrajinci proti Turkom sredi prvega polčasa povedli že z 0:2, toda še pred odmorom so domači znižali, v 81. minuti pa je z bele točke gostiteljem remi prinesel Hakan Çalhanoğlu.

Na Islandiji so Finci dvakrat povedli in po 45 minutah držali prednost 1:2. Domačini so v nadaljevanju zgrešili enajstmetrovko prek Gylfija Sigurðssona, V 90. minuti vendarle izenačili z zadetkom Alfreða Finnbogasona, v 96. minuti pa po zaslugi Ragnarja Sigurðssona prišli do treh točk.

Kvalifikacije za SP 2018:

SKUPINA D:
Avstrija - Wales 2:2 (1:2)
Arnautović 28., 48.; Allen 22., Wimmer 45./ag

Irska - Gruzija 1:0 (0:0)
Coleman 56.

Moldavija - Srbija 0:3 (0:2)
Kostić 19., Ivanović 37., Tadić 60.

LESTVICA:
1. Wales 4 točke
2. Srbija 4
3. Avstrija 4
4. Irska 4
5. Gruzija 0
6. Moldavija 0



SKUPINA G:
Italija - Španija 1:1 (0:0)
De Rossi 82./11m; Vitolo 55.

Makedonija - Izrael 1:2 (0:2)
Nestorovski 63.; Hemed 25., Ben Haim 43.
RK: Tibi (Izrael) 94

Liechtenstein - Albanija 0:2 (0:1)
Jehle 12./ag, Balaj 71. 

LESTVICA:
1. Albanija 6 točk
2. Španija 4
3. Italija 4
4. Izrael 3
5. Makedonija 0
6. Liechtenstein 0


SKUPINA I:
Kosovo - Hrvaška 0:6 (0:3)
Mandžukić 6., 24., 35., Mitrović 68., Perišić 83., Kalinić 92.

Turčija - Ukrajina 2:2 (1:2)
Çalhanoğlu 81./11m, Tufan 45.; Jarmolenko 24., Kravec 27.

Islandija - Finska 3:2 (1:2)
Finnbogason 90., Árnason 37., R. Sigurðsson 96.; Pukki 21., Lod 39.

LESTVICA:
1. Hrvaška 4 točke
2. Islandija 4
3. Turčija 2
4. Ukrajina 2
5. Finska 1
6. Kosovo 1 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.