Dream team potrdil košarkarski primat

Foto: EPA zlata kolajna podelitev zda španija london košarka Foto: EPA zlata kolajna podelitev zda španija london košarka Foto: EPA finale podelitev kolajn zda španija košarka london 2012 Foto: EPA španija zda finale podelitev london Foto: EPA zlata kolajna podelitev zda španija london košarka Foto: EPA lebron james zlata kolajna podelitev zda španija london košarka Foto: EPA zda reprezentanca finale španija Foto: EPA španija pau gasol zda finale podelitev london Foto: EPA španija zda finale podelitev london Foto: EPA zda reprezentanca košarka Foto: EPA russel westbrook finale zda španija Foto: EPA chris paul finale zda španija Foto: EPA zlata kolajna podelitev zda španija london košarka Foto: EPA durant zda španija london finale Foto: EPA zda španija finale košarka Foto: EPA schwarzenegger london finale zda španija Foto: EPA carmelo anthony serge ibaka london 2012 finale Foto: EPA navarro zda španija london finale Foto: EPA marc gasol london finale španija košarka zda Foto: EPA kobe bryant zda španija london finale Foto: EPA lebron james zda španija london finale Foto: EPA gasol zda španija london finale Foto: EPA zda španija london finale Foto: EPA lebron james kevin durant dream team Foto: EPA arnold schwarzenegger zda španija london finale Foto: EPA pau gasol finale london zda španija Foto: EPA juan carlos navarro london finale španija košarka zda Foto: EPA tyson chandler marc gasol london finale španija košarka zda Foto: EPA deron williams kevil love dream team španija zda london finale Foto: EPA lebron james pau gasol španija zda dream team Foto: EPA kobe bryant finale london zda španija Foto: EPA kevin durant finale london zda španija
Ameriška košarkarska reprezentanca je zmagovalka olimpijskega turnirja v Londonu. V finalu so v izredno tesnem in napetem obračunu premagali borbene Špance, ki so skozi celotno tekmo uspešno parirali favoriziranemu dream teamu. Američani so slavili z rezultatom 107:100.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA kobe bryant zda španija london finale Prvo četrtino so ameriški košarkarji začeli odločno in si večkrat priigrali lepo prednost. Kljub dobri predstavi španskih košarkarjev, kjer je ponovno blestel Juan Carlos Navarro, so bili Američani ves čas korak pred svojimi nasprotniki. Prvi četrtino so končali z osmimi točkami prednosti (35:27).

V drugi četrtini so se ''prebudili'' košarkarji iz Pirenejskega polotoka, ki so uprizorili delni izid 12:2 in pri rezultatu 39:37 tudi povedli. Španci so ves čas dokazovali, kako dobri strelci so izza črte za tri točke. Blestel je vroči Navarro, ki je v prvem polčasu dosegel kar štiri trojke. V drugi četrtini so imeli Pau Gasol in druščina celo več skokov od ameriškega dream teama.

Foto: EPA arnold schwarzenegger zda španija london finale Španci so igrali izvrstno, a Američani so ostali zvesti svojemu slogu in s prepričljivim zadevanjem iz vseh položajev še naprej ohranjali majhno prednost. Blestela sta predvsem Kevin Durant in Lebron James, medtem ko si je pri matadorjih Marc Gasol pridelal štiri osebne napake in moral sesti na klop. Američani so vodili že z osmimi točkami prednosti, a Španci so bili v zaključku spet prepričljivejši in si pred drugim delom priigrali minimalen zaostanek.

Foto: EPA juan carlos navarro london finale španija košarka zda Tretjo četrtino so Američani odprli s trojko, na drugi strani pa je za dve zadel Pau Gasol. V prvih minutah smo ponovno gledali izenačen dvoboj, Španci pa so uspeli tudi povesti (67:64). Zaostanek treh točk je s košem takoj znižal LeBron James. Američani so se hitro zbrali in odgovorili še z atraktivnim zabijanjem. Če je v prvem polčasu blestel Navarro, pa je vajeti v drugem prevzel Gasol, ki je odlično opravljal nalogo pod košem. Kadarkoli so se Španci povsem približali ali celo povedli, so Američani udarili nazaj. Po treh četrtinah je bila razlika med obema ekipama identična kot po prvem polčasu (83:82).

Foto: EPA zda reprezentanca košarka Ameriški dream team je zadnjih deset minut odprl prepričljivo in s petimi zaporednimi točkami pobegnil na šest točk razlike. Špancem se je močno poznalo, da je prenehal zadevati prvi strelec prvega polčasa Navarro, ki v tretji četrtini ni prispeval niti točke. Po vstopu Marca Gasola se je razmerje moči pod košem nekoliko stabiliziralo, a Američani so še naprej diktirali tempo. Najvišja prednost košarkarjev čez lužo je znašala že 11 točk, tri minute pred koncem pa so se Španci približali na šest. Američani so v zaključku pokazali, da imajo dolgo klop igralcev, ki znajo zadevati tudi v ključnih trenutkih. V zadnjih minutah so tekmo rutinirano pripeljali do konca in se zasluženo veselili vnovične zlate kolajne.

Olimpijski košarkarski turnir, finale:

ZDA : Španija 107:100 (35:27, 59:58, 83:82, 107:100)
Durant 30, James 19, Bryant 17, Paul 11; P. Gasol 24, Navarro 21, M. Gasol 17

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.