Drevi veliki spektakel v Parizu

Foto: Epa
Foto: Epa
V francoski prestolnici se bosta za evropsko krono pomerila Real Madrid in Liverpool.
Oglej si celoten članek

Nogometaši madridskega Reala in Liverpoola se bodo danes merili v velikem finalu letošnje izvedbe lige prvakov. Odločilni dvoboj elitnega tekmovanja se bo na pariškem stadionu Stade de France začel ob 21. uri. V jubilejnem 30. finalu, odkar se tekmovanje imenuje liga prvakov, bo Real lovil rekordno 14., Liverpool pa svojo sedmo zvezdico.

Liverpool je v domačem prvenstvu ostal brez naslova, v izločilnih bojih lige prvakov pa je do finala prišel prek milanskega Interja Samirja Handanovića, ki ga je izločil s skupnim izidom 2:1, Benfice (6:4) in Villarreala (5:2).

Bolj dramatično pot je prehodil Real, potem ko je najprej v osmini finala s 3:2 izločil PSG, potem po podaljšku s 3:2 branilca naslova Chelsea ter v polfinalu še, prav tako po podaljšku, s 6:5 Manchester City.

Nekajkrat se je tudi vrnil iz izgubljenega položaja, predvsem po zaslugi prvega strelca tekmovanja, Francoza Karima Benzamaja, ki je zbral 15 golov. Če bi mu v soboto uspelo zadeti dvakrat, bi izenačil rekord tekmovanja, ki ga ima Portugalec Cristiano Ronaldo. Real je v sezoni 2021/22 tudi zmagal v domačem tekmovanju.

Kluba se sicer tretjič merita v finalu najboljšega evropskega klubskega tekmovanja, pred tem sta se srečala leta 1981, na Parku princev v Parizu so zmagali rdeči, in 2018, ko so bili v Kijevu boljši Madridčani.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.