Drevova druga na veleslalomu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ana Drev je na tekmi ameriškega pokala Nor-Am zasedla drugo mesto. Na slalomu v Beaver Creeku pa bo barve Slovenije zastopal le Mitja Valenčič.
Oglej si celoten članek

Medtem ko je večina alpskih smučark sinoči onstran Atlantika opravila drugi trening pred petkovim smukom za svetovni pokal v Lake Louisu, so tri Slovenke nastopile na veleslalomu severnoameriškega pokala v Aspnu. Ana Drev je bila druga. Tekma je potekala na progi, ki je pred nekaj dnevi gostila svetovni pokal.

Drevova je za Kanadčanko Marie-Pier Prefontaine zaostala 0,47 sekunde, tretja je bila Švicarka Corinne Suter.

V prvi vožnji je dobro smučala tudi Katarina Lavtar in s startno številko 27 zasedla 11. mesto, v drugi pa napravila nekaj napak in bila na koncu 17. Vanja Brodnik je odstopila na prvi progi. Pred odhodom domov se bodo tri Slovenke danes v Aspnu merile še na enem veleslalomu za pokal Nor-Am.

Na slalomu le Valenčič

Odpoved tekem v francoskem Val d'Isèru zaradi pomanjkanja snega je dodobra prekrižala načrte tudi slovenskim alpskim smučarjem v tehničnih disciplinah. Trener moške ekipe za tehnični disciplini Marko Jurjec se je odločil, da bo onstran Atlantika poslal le enega slalomista Mitjo Valenčiča.

Odpoved tekem v Evropi pomeni, da se bo podaljšala severnoameriška turneja. V ameriškem Beaver Creeku, ki že gosti tri tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v smuku, superveleslalomu in veleslalomu, bodo izpeljali še tri dodatne tekme. V torek, 6. decembra, je na sporedu moški veleslalom, v sredo, 7. decembra, ženski superveleslalom, v četrtek, 8. decembra, pa moški slalom. Na slednji preizkušnji bo nastopil tudi najboljši slovenski slalomist Valenčič.

Strokovno vodstvo slovenske reprezentance v alpskem smučanju se je še pred severnoameriško turnejo odločilo, da moška tehnična vrsta zgolj zaradi enega veleslaloma, na katerem bi imel pravico nastopa en tekmovalec, ne bo potovala v ZDA. Z novim sporedom se je položaj spremenil, obstajajo razmišljanja, da bi eden od šestih reprezentantov iz ekipe za hitre discipline, ki je že v Koloradu, nastopil na veleslalomu. Trener za hitre discipline Burkhard Schaffer o tem še ni sprejel odločitve.

Zaradi pomanjkanja snega v Evropi so že morali odpovedati uvodni slalomski preizkušnji v finskem Leviju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.