Šport
20 ogledov

Drevova druga na veleslalomu

Ano Drev in kolegice naj bi odslej treniral Denis Štehernik. (Foto: Gregor Katič Žurnal24 main
Ana Drev je na tekmi ameriškega pokala Nor-Am zasedla drugo mesto. Na slalomu v Beaver Creeku pa bo barve Slovenije zastopal le Mitja Valenčič.

Medtem ko je večina alpskih smučark sinoči onstran Atlantika opravila drugi trening pred petkovim smukom za svetovni pokal v Lake Louisu, so tri Slovenke nastopile na veleslalomu severnoameriškega pokala v Aspnu. Ana Drev je bila druga. Tekma je potekala na progi, ki je pred nekaj dnevi gostila svetovni pokal.

Drevova je za Kanadčanko Marie-Pier Prefontaine zaostala 0,47 sekunde, tretja je bila Švicarka Corinne Suter.

V prvi vožnji je dobro smučala tudi Katarina Lavtar in s startno številko 27 zasedla 11. mesto, v drugi pa napravila nekaj napak in bila na koncu 17. Vanja Brodnik je odstopila na prvi progi. Pred odhodom domov se bodo tri Slovenke danes v Aspnu merile še na enem veleslalomu za pokal Nor-Am.

Na slalomu le Valenčič

Odpoved tekem v francoskem Val d'Isèru zaradi pomanjkanja snega je dodobra prekrižala načrte tudi slovenskim alpskim smučarjem v tehničnih disciplinah. Trener moške ekipe za tehnični disciplini Marko Jurjec se je odločil, da bo onstran Atlantika poslal le enega slalomista Mitjo Valenčiča.

Odpoved tekem v Evropi pomeni, da se bo podaljšala severnoameriška turneja. V ameriškem Beaver Creeku, ki že gosti tri tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v smuku, superveleslalomu in veleslalomu, bodo izpeljali še tri dodatne tekme. V torek, 6. decembra, je na sporedu moški veleslalom, v sredo, 7. decembra, ženski superveleslalom, v četrtek, 8. decembra, pa moški slalom. Na slednji preizkušnji bo nastopil tudi najboljši slovenski slalomist Valenčič.

Strokovno vodstvo slovenske reprezentance v alpskem smučanju se je še pred severnoameriško turnejo odločilo, da moška tehnična vrsta zgolj zaradi enega veleslaloma, na katerem bi imel pravico nastopa en tekmovalec, ne bo potovala v ZDA. Z novim sporedom se je položaj spremenil, obstajajo razmišljanja, da bi eden od šestih reprezentantov iz ekipe za hitre discipline, ki je že v Koloradu, nastopil na veleslalomu. Trener za hitre discipline Burkhard Schaffer o tem še ni sprejel odločitve.

Zaradi pomanjkanja snega v Evropi so že morali odpovedati uvodni slalomski preizkušnji v finskem Leviju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.