Druga liga vabi novega člana

Foto: Žurnal24 Kako se bo odrezala Nafta v prihodnji sezoni?
Drava, Nafta, Primorje in Celje o poletnih počitnicah še ne razmišljajo. Razlog? Nič drugega kot sobotno odločilno 36. kolo, ki bo odgovorilo, kdo bo in kdo ne bo padel v nižji rang.
Oglej si celoten članek
 

PrvaLiga Telekom, 36. kolo

Nafta : Koper
MIK CM Celje : Maribor
HIT Gorica : Livar
Drava : Domžale
Interblock : Primorje
(vse v soboto ob 16. uri)

Nesrečno moštvo bo v primeru neuspeha 4. in 8. junija odigralo tekmi dodatnih kvalifikacij, za tekmeca pa bo po vsej verjetnosti dobila Belo krajino . Kljub temu si nihče od omenjene četverice seveda ne želi podaljšati že tako naporne sezone. Najbolj vroče je pri predzadnji Nafti , h kateri prihajajo drugouvrščeni Koprčani. Mesto višje se nahajajo Ptujčani , a jim v goste kot zadnji letošnji nasprotnik prihajajo prvaki iz Domžal. Najizkušenejši mož ekipe s Ptuja, 36-letni branilec Emil Šterbal , je pred tekmo dejal: "Sami odločamo o svoji usodi, preprosto moramo zmagati. Enkrat smo že igrali v dodatnih kvalifikacijah in vemo, da so te tekme zelo težke, saj se igra proti ekipi, ki si res močno želi prve lige. Verjamemo vase in v to, da bomo jutri tekmo dobili. Težko je reči, kaj je šlo letos narobe. Igramo praktično z enako ekipo kot lani, z le enim ali dvema novima igralcema. Lani smo se bojevali za drugo mesto, letos pa za osmo. Menjave trenerjev so zagotovo veliko pripomogle k slabim izidom."

Pavel Pinni in Celjani sami odločajo o svoji usodi. © SPS

 
Celjani odločajo sami
Celjski grofje imajo najboljši izkupiček na medsebojnih tekmah proti ekipam z dna (skupaj 20 točk), toda pred tekmo z Mariborom še niso na varnem: "Naša prednost je zagotovo ta, da sami odločamo o svoji usodi in da se nam ne bo treba ozirati na druge izide. Dejstvo je, da moramo zmagati. Prvo in zadnjo četrtino sezone smo odigrali solidno, v krizi pa smo bili v drugih dveh. Skozi sezono so naši izidi in igre preveč nihali," je vtise pred tekmo strnil trener Celja Pavel Pinni . Ajdovci bodo zadnji vlak lovili proti Interblocku v Šiški.

 

Preberite še ...

Stavke ne bo
Milanič trener Maribora

Primorci so najslabši
V primeru enakega števila točk v slovenski ligi odločajo izidi medsebojnih obračunov in šele nato razlika v golih. Najslabši v tem elementu so Ajdovci , ki so na tekmah z ekipami okoli njih zbrali 13 točk, medtem ko jih je Drava 15, Nafta 19 in Celje 20. Primorje svoj zadnji vlak za obstanek lovi v spodnji Šiški pri Interblocku, medtem ko Lendavci gostijo Koper. Za vse ekipe je cilj jasen: zmaga! Na koncu se bodo veselile le tri ekipe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.