Šport > Nogomet
14 ogledov

Druga liga vabi novega člana

Kako se bo odrezala Nafta v prihodnji sezoni? Žurnal24 main
Drava, Nafta, Primorje in Celje o poletnih počitnicah še ne razmišljajo. Razlog? Nič drugega kot sobotno odločilno 36. kolo, ki bo odgovorilo, kdo bo in kdo ne bo padel v nižji rang.
 

PrvaLiga Telekom, 36. kolo

Nafta : Koper
MIK CM Celje : Maribor
HIT Gorica : Livar
Drava : Domžale
Interblock : Primorje
(vse v soboto ob 16. uri)

Nesrečno moštvo bo v primeru neuspeha 4. in 8. junija odigralo tekmi dodatnih kvalifikacij, za tekmeca pa bo po vsej verjetnosti dobila Belo krajino . Kljub temu si nihče od omenjene četverice seveda ne želi podaljšati že tako naporne sezone. Najbolj vroče je pri predzadnji Nafti , h kateri prihajajo drugouvrščeni Koprčani. Mesto višje se nahajajo Ptujčani , a jim v goste kot zadnji letošnji nasprotnik prihajajo prvaki iz Domžal. Najizkušenejši mož ekipe s Ptuja, 36-letni branilec Emil Šterbal , je pred tekmo dejal: "Sami odločamo o svoji usodi, preprosto moramo zmagati. Enkrat smo že igrali v dodatnih kvalifikacijah in vemo, da so te tekme zelo težke, saj se igra proti ekipi, ki si res močno želi prve lige. Verjamemo vase in v to, da bomo jutri tekmo dobili. Težko je reči, kaj je šlo letos narobe. Igramo praktično z enako ekipo kot lani, z le enim ali dvema novima igralcema. Lani smo se bojevali za drugo mesto, letos pa za osmo. Menjave trenerjev so zagotovo veliko pripomogle k slabim izidom."

Pavel Pinni in Celjani sami odločajo o svoji usodi. © SPS

 
Celjani odločajo sami
Celjski grofje imajo najboljši izkupiček na medsebojnih tekmah proti ekipam z dna (skupaj 20 točk), toda pred tekmo z Mariborom še niso na varnem: "Naša prednost je zagotovo ta, da sami odločamo o svoji usodi in da se nam ne bo treba ozirati na druge izide. Dejstvo je, da moramo zmagati. Prvo in zadnjo četrtino sezone smo odigrali solidno, v krizi pa smo bili v drugih dveh. Skozi sezono so naši izidi in igre preveč nihali," je vtise pred tekmo strnil trener Celja Pavel Pinni . Ajdovci bodo zadnji vlak lovili proti Interblocku v Šiški.

 

Preberite še ...

Stavke ne bo
Milanič trener Maribora

Primorci so najslabši
V primeru enakega števila točk v slovenski ligi odločajo izidi medsebojnih obračunov in šele nato razlika v golih. Najslabši v tem elementu so Ajdovci , ki so na tekmah z ekipami okoli njih zbrali 13 točk, medtem ko jih je Drava 15, Nafta 19 in Celje 20. Primorje svoj zadnji vlak za obstanek lovi v spodnji Šiški pri Interblocku, medtem ko Lendavci gostijo Koper. Za vse ekipe je cilj jasen: zmaga! Na koncu se bodo veselile le tri ekipe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.