Druga najdaljša etapa Toura lepa priložnost za ubežnike

Foto: Epa
Foto: Epa
Danes možnost za ubežnike, pred favoriti še ena lažja etapa
Oglej si celoten članek

Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu osma etapa od Libourna do Limogesa (201 km). Gre za razmeroma razgibano traso, ki pa med favoriti ne bo prinesla večjih sprememb. Bi pa lahko uspel beg večje skupine, ki bi jih sprinterske ekipe v zadnjih 75 km težko nadzorovale.

Prvih 125 km druge najdaljše etape letošnjega Toura bo namreč ravninskih, nato pa sledi bolj razgiban zaključek z nekaj krajšimi vzponi. Dva bosta kategorizirana, a niti eden ne bo daljši od 1,3 km.

Foto: Twitter

Vseeno pa bi lahko po zahtevni sredi in četrtku v Pirenejih številni sprinterji naleteli na težave in etapo prepustili večji skupini ubežnikov. Med njimi bi lahko na svoj račun prišla tudi Slovenca Matej Mohorič in Luka Mezgec.

Če bo kljub temu prišlo do zaključka najboljših sprinterjev, pa bo prvi favorit Belgijec Jasper Philipsen. Najboljši je bil že v tretji, četrti in petkovi sedmi etapi.

V skupnem seštevku večjih sprememb ni pričakovati. Po sedmih etapah vodi danski as Jonas Vingegaard, ki ima pred slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem 25 sekund naskoka. Tretje mesto zaseda Avstralec Jai Hindley, ki pa zaostaja že 1:34 minute.

Po soboti pred ponedeljkovim prostim dnem sledi še zahtevna nedeljska etapa na Puy de Dome, kjer bi lahko na 13,3 km dolgem zaključnem klancu prišlo do večjih razlik med favoriti za rumeno majico.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.