Šport > Kolesarstvo
180 ogledov

Druga najdaljša etapa Toura lepa priložnost za ubežnike

Pogačar Epa
Danes možnost za ubežnike, pred favoriti še ena lažja etapa

Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu osma etapa od Libourna do Limogesa (201 km). Gre za razmeroma razgibano traso, ki pa med favoriti ne bo prinesla večjih sprememb. Bi pa lahko uspel beg večje skupine, ki bi jih sprinterske ekipe v zadnjih 75 km težko nadzorovale.

Prvih 125 km druge najdaljše etape letošnjega Toura bo namreč ravninskih, nato pa sledi bolj razgiban zaključek z nekaj krajšimi vzponi. Dva bosta kategorizirana, a niti eden ne bo daljši od 1,3 km.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Vseeno pa bi lahko po zahtevni sredi in četrtku v Pirenejih številni sprinterji naleteli na težave in etapo prepustili večji skupini ubežnikov. Med njimi bi lahko na svoj račun prišla tudi Slovenca Matej Mohorič in Luka Mezgec.

Če bo kljub temu prišlo do zaključka najboljših sprinterjev, pa bo prvi favorit Belgijec Jasper Philipsen. Najboljši je bil že v tretji, četrti in petkovi sedmi etapi.

V skupnem seštevku večjih sprememb ni pričakovati. Po sedmih etapah vodi danski as Jonas Vingegaard, ki ima pred slovenskim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem 25 sekund naskoka. Tretje mesto zaseda Avstralec Jai Hindley, ki pa zaostaja že 1:34 minute.

Po soboti pred ponedeljkovim prostim dnem sledi še zahtevna nedeljska etapa na Puy de Dome, kjer bi lahko na 13,3 km dolgem zaključnem klancu prišlo do večjih razlik med favoriti za rumeno majico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.