Druga najvišja zmaga v zgodovini LP

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški prvak je na povratni tekmi Lige prvakov visoko premagal Šahtar (7:0).
Oglej si celoten članek

V sredo sta se na tekmi osmine finala lige prvakov pomerila Bayern München in Šahtar Doneck. Tekmo sta zaznamovala kar dva mejnika. Bavarci so vknjižili zelo visok izid za zmago s kar 7:0, hkrati pa je ekipa zabeležila še nov rekord v najhitrejšem odhodu z igrišča.

Do sedaj je imel rekord najhitrejšega odhoda z igrišča v Ligi prvakov nekdanji francoski nogometaš Valerien Ismael. Ta je moral igrišče zapustiti po šesti minuti tekme med Werderjem iz Bremna in milanskim Interjem, ki se je leta 2004 končala z izidom 0:2. V sredo je nov rekord dosegel igralec Šahtarja Alexander Kutscher, ki je moral z igrišča oditi že v tretji minuti tekme proti Bayernu.

Bayern je slavil s končnim izidom 7:0 in se s tem rezultatom približal še vedno aktualnemu rekordu v zadetkih. Ekipi je manjkal le en gol, da bi dosegla rekord, ki ga je novembra 2007 postavil Liverpool, ko je carigrajski Besiktas premagal z izidom 8:0. Bayern je enak rezultat kot v sredo dosegel že marca leta 2012, ko je z izidom 7:0 premagal Basel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.