Šport
77 ogledov

Druga najvišja zmaga v zgodovini LP

bayern munchen liga prvakov EPA
Nemški prvak je na povratni tekmi Lige prvakov visoko premagal Šahtar (7:0).

V sredo sta se na tekmi osmine finala lige prvakov pomerila Bayern München in Šahtar Doneck. Tekmo sta zaznamovala kar dva mejnika. Bavarci so vknjižili zelo visok izid za zmago s kar 7:0, hkrati pa je ekipa zabeležila še nov rekord v najhitrejšem odhodu z igrišča.

Do sedaj je imel rekord najhitrejšega odhoda z igrišča v Ligi prvakov nekdanji francoski nogometaš Valerien Ismael. Ta je moral igrišče zapustiti po šesti minuti tekme med Werderjem iz Bremna in milanskim Interjem, ki se je leta 2004 končala z izidom 0:2. V sredo je nov rekord dosegel igralec Šahtarja Alexander Kutscher, ki je moral z igrišča oditi že v tretji minuti tekme proti Bayernu.

Bayern je slavil s končnim izidom 7:0 in se s tem rezultatom približal še vedno aktualnemu rekordu v zadetkih. Ekipi je manjkal le en gol, da bi dosegla rekord, ki ga je novembra 2007 postavil Liverpool, ko je carigrajski Besiktas premagal z izidom 8:0. Bayern je enak rezultat kot v sredo dosegel že marca leta 2012, ko je z izidom 7:0 premagal Basel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.