Druga tekma odločena v 58. minuti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Beljačani izenačili izid v zmagah na 1:1.
Oglej si celoten članek

Hokejisti SŽ Olimpije so na drugi tekmi četrtfinala lige ICEHL v Ljubljani izgubili proti VSV Beljaku s 3:4 (1:1, 1:2, 1:1), serija na štiri zmage je zdaj izenačena na 1:1.

VSV Beljak je po rednem delu lige osvojil drugo mesto, v četrtfinalu je nato za svojega tekmeca izbral Olimpijo. Ta mu je v Beljaku s 6:4 pokazala, da se ga ne boji, zelo dober boj pa je ponovila v Ljubljani. Trikrat je izkoristila številčno premoč na ledu, bila večji del tekme boljši, predvsem pa nevarnejši tekmec, a vse to ni pomagalo, da bi povedla z 2:0 v zmagah. Avstrijci so odločilen gol dosegli v 58. minuti, ko je v polno zadel Scott Kosmachuk.

Ljubljančani so na začetku tekme prevzeli pobudo. Hitro so dobili tudi priložnost, da dosežejo gol z igralcem več, v četrti minuti so jo izkoristili. Po lepi akciji in podaji Sebastiena Leclerca je lep gol dosegel Nik Simšič. Domači so imeli v prvem delu še enkrat priložnost v "power playu", niso je izkoristili, v zaključku akcij so bili nekajkrat nenatančni, za kar je sledila kazen. Beljačani so iz edine priložnosti v prvem delu v 17. minuti srečno izenačili, po strelu Marca Richterja je vratar Žan Us plošček odbil, a le do Bretta Flemminga, ki ga je nato preigral in plošček poslal v mrežo.

Tudi na začetku druga dela so domači izpeljali nekaj nevarnih akcij, toda natančnega zaključka ni bilo. Drugače je bilo na drugi strani, Beljačani so izpeljali dve vrhunski, šolski akciji, v katerih so povsem izigrali domačo obrambo, obe je končal švedski napadalec Anton Karlsson.

Jaka Sodja bi lahko v 32. minuti zaostanek spet znižal, a po podaji Aleša Mušiča ob igralcu več na igrišču iz neposredne bližine ni našel poti mimo vratarja. A ob novi številčni premoči je Olimpiji to vendarle uspelo, s strelom pod prečko je bil natančen Leclerc.

Foto: Profimedia SŽ Olimpija

Nekaj kriznih minut gostiteljev je minilo, izvedli so nov pritisk ne tekmečeva vrata, toda Mušič, Simšič in soigralci, ki so se znašli v ugodnih položajih za zadetek, izida do odhoda na drugi odmor niso spremenili.

Uvod v tretjino je utišal dobro popolnjeno dvorano Tivoli, v kateri je bilo tudi veliko gostujočih navijačev. Tadej Čimžar je ob ogradi naletel na enega od tekmecev, ki je obležal na ledu in so ga morali z rešilnim avtomobilom odpeljati v bolnišnico. Ker so se gosti po domnevnem pravilnem naletu želeli pretepati, so si prislužili izključitev, številčno premoč pa je v izenačenje pretvoril Rok Kapel.

Če so bili gostitelji do takrat boljši tekmec, pa to ne velja za zaključek tekme. V njem so bili bolj prepričljivi gosti, Us je nekajkrat rešil Olimpijin gol, enkrat mu je pomagala tudi vratnica, v 58. minuti pa je Beljak dobil "buli", plošček je prišel do Kosmachuka, ki je z močnim ter natančnim strelom zadel cilj in svoji ekipi zagotovil izenačenje na 1:1 v zmagah.

Zmaji so sicer še enkrat pritisnili, zamenjali vratarja s šestim igralcem, Žiga Pance je imel zadnjo priložnost, toda ostalo je 3:4.

Tretja tekma bo v nedeljo v Beljaku.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.