Šport
98 ogledov

Druga tekma odločena v 58. minuti

Žan Us Profimedia
Beljačani izenačili izid v zmagah na 1:1.

Hokejisti SŽ Olimpije so na drugi tekmi četrtfinala lige ICEHL v Ljubljani izgubili proti VSV Beljaku s 3:4 (1:1, 1:2, 1:1), serija na štiri zmage je zdaj izenačena na 1:1.

VSV Beljak je po rednem delu lige osvojil drugo mesto, v četrtfinalu je nato za svojega tekmeca izbral Olimpijo. Ta mu je v Beljaku s 6:4 pokazala, da se ga ne boji, zelo dober boj pa je ponovila v Ljubljani. Trikrat je izkoristila številčno premoč na ledu, bila večji del tekme boljši, predvsem pa nevarnejši tekmec, a vse to ni pomagalo, da bi povedla z 2:0 v zmagah. Avstrijci so odločilen gol dosegli v 58. minuti, ko je v polno zadel Scott Kosmachuk.

Ljubljančani so na začetku tekme prevzeli pobudo. Hitro so dobili tudi priložnost, da dosežejo gol z igralcem več, v četrti minuti so jo izkoristili. Po lepi akciji in podaji Sebastiena Leclerca je lep gol dosegel Nik Simšič. Domači so imeli v prvem delu še enkrat priložnost v "power playu", niso je izkoristili, v zaključku akcij so bili nekajkrat nenatančni, za kar je sledila kazen. Beljačani so iz edine priložnosti v prvem delu v 17. minuti srečno izenačili, po strelu Marca Richterja je vratar Žan Us plošček odbil, a le do Bretta Flemminga, ki ga je nato preigral in plošček poslal v mrežo.

Tudi na začetku druga dela so domači izpeljali nekaj nevarnih akcij, toda natančnega zaključka ni bilo. Drugače je bilo na drugi strani, Beljačani so izpeljali dve vrhunski, šolski akciji, v katerih so povsem izigrali domačo obrambo, obe je končal švedski napadalec Anton Karlsson.

Jaka Sodja bi lahko v 32. minuti zaostanek spet znižal, a po podaji Aleša Mušiča ob igralcu več na igrišču iz neposredne bližine ni našel poti mimo vratarja. A ob novi številčni premoči je Olimpiji to vendarle uspelo, s strelom pod prečko je bil natančen Leclerc.

SŽ Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekaj kriznih minut gostiteljev je minilo, izvedli so nov pritisk ne tekmečeva vrata, toda Mušič, Simšič in soigralci, ki so se znašli v ugodnih položajih za zadetek, izida do odhoda na drugi odmor niso spremenili.

Uvod v tretjino je utišal dobro popolnjeno dvorano Tivoli, v kateri je bilo tudi veliko gostujočih navijačev. Tadej Čimžar je ob ogradi naletel na enega od tekmecev, ki je obležal na ledu in so ga morali z rešilnim avtomobilom odpeljati v bolnišnico. Ker so se gosti po domnevnem pravilnem naletu želeli pretepati, so si prislužili izključitev, številčno premoč pa je v izenačenje pretvoril Rok Kapel.

Če so bili gostitelji do takrat boljši tekmec, pa to ne velja za zaključek tekme. V njem so bili bolj prepričljivi gosti, Us je nekajkrat rešil Olimpijin gol, enkrat mu je pomagala tudi vratnica, v 58. minuti pa je Beljak dobil "buli", plošček je prišel do Kosmachuka, ki je z močnim ter natančnim strelom zadel cilj in svoji ekipi zagotovil izenačenje na 1:1 v zmagah.

Zmaji so sicer še enkrat pritisnili, zamenjali vratarja s šestim igralcem, Žiga Pance je imel zadnjo priložnost, toda ostalo je 3:4.

Tretja tekma bo v nedeljo v Beljaku.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice