Šport
331 ogledov

Olimpija v gosteh premagala najboljšo ekipo lige

SŽ Olimpija Twitter/HK SŽ Olimpija
Hokejisti SŽ Olimpije so v zaostali tekmi 35. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Salzburg s 3:2 (1:1, 0:0, 2:1).

Ljubljanski hokejisti so na najboljši možen način prekinili niz treh porazov v ligi ICEHL in dosegli pomembno zmago v boju za prvo šesterico, ki ima neposredno zagotovljeno končnico. Za nameček so danes v gosteh premagali vodilno zasedbo lige.

To je bil prvi obračun v regionalnem tekmovanju po devetih dneh, saj so zaradi okužb pri Bolzanu morali odpovedati oziroma prestaviti dve tekmi z južnotirolsko ekipo. A Ljubljančani so ohranili tekmovalni ritem, saj so sredi tedna v polfinalu DP premagali večne tekmece z Jesenic in se gladko uvrstili v finale.

Dobro formo so ohranili tudi danes. Tako strelsko, saj so proti eni najmočnejših ekip v ligi imeli kar 38 strelov, kot tudi borbeno, s katero so zdržali nalete tekmecev.

V vratih so imeli zeleno-beli danes razpoloženega Paava Hölsäja, ki je sicer dobil prvi zadetek na tekmi v deveti minuti. A gostje so se hitro pobrali, že v 14. minuti je Jaka Sodja poskrbel za izenačenje.

Ana Soklič Tivoli himna Video Šport Na Prešernov dan: "Norčevanje iz himne! Sramota!"

To je bil za dolgo časa tudi zadnji gol na tekmi, čeprav sta obe ekipi v nadaljevanju uprizorili zelo bojevito predstavo. Ljubljančani so bili za odtenek boljši in nevarnejši, toda priložnosti Sebastiena Picheja, Daniela Murphyja, Aleša Mušiča, Aljoše Crnoviča in Nika Simšiča so ostale neizkoriščene. Precej dela je imel tudi ljubljanski vratar, a je tekmo pripeljal do neodločenega izida vse do sredine zadnje tretjine.

Takrat so spet udarili gostje. Najprej je v 52. minuti Bastien Maia hladnokrvno izkoristil priložnost za vodstvo, le dobro minuto pozneje pa je bilo že 1:3, ko je bil natančen še njegov rojak, v uvodnem delu sezone daleč najboljši strelec lige Guillaume Leclerc.

Salzburg je po zaostanku silovito pritisnil, toda preobrata ni mogel zrežirati. Zadel je sicer že v 56. minuti, a so sodniki po ogledu posnetka zaradi oviranja vratarja gol razveljavili. Rok Kapel je imel nato ob številčni prednosti priložnost, da bi potrdil zmago, a ni zadel, so pa domači 50 sekund pred koncem vendarle znižali na 2:3. A tudi ob igri brez vratarja v zadnji minuti je nato ostalo pri tesni, a zasluženi zmagi gostov.

To je bila že tretja zmaga proti solnograški ekipi v sezoni (po 1:0 na domačem ledu in 3:2 po podaljšku v gosteh). Naslednji obračun čaka zeleno-bele v torek, ko bodo doma gostili celovški KAC.

* Dvorana Eisarena Salzburg, gledalcev 1200, sodniki: K. Nikolić, M. Nikolić (glavna), Nothegger, Seewald.
* Strelci: 1:0 Baltram (Raffl, Järvinen, 9.), 1:1 Sodja (Magovac, Šturm, 14.), 1:2 Maia (Sodja, Šturm, 52.), 1:3 Leclerc (Magovac, Piche, 53.), 2:3 Brennan (Pallestrang, Leonhardt, 60.).
* Kazenske minute: Salzburg 8, SŽ Olimpija 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.