Šport
433 ogledov

Po dveh urah vrata zmajev za železarje ostala zaklenjena

SŽ Olimpija Sij Acroni Jesenice Facebook
Hokejisti SŽ Olimpije so se na račun večnih rivalov uvrstili v finale državnega prvenstva.

SŽ Olimpija je na povratni tekmi polfinala v Tivoliju ugnala Sij Acroni Jesenice (5:0) in napredovala s skupnim izidom 8:0. Drugega finalista bo dal obračun med ljubljansko Slavijo in kranjskim Triglavom.

Današnji zadnji derbi v sezoni je bil nekakšen drugi del finala pred finalom. Po nastopih v rednem delu in razvrstitvi ekip v DP je bilo jasno, da v tej sezoni ne bo tradicionalnega obračuna obeh najmočnejših slovenskih hokejskih zasedb v velikem finalu, saj sta se stara rivala znašla v paru že v polfinalu. Ker polfinale poteka po sistemu boljši iz dveh tekem, so si hokejisti SŽ Olimpije že na prvi tekmi z zmago s tremi goli priigrali lepo zalogo. Danes pa so hitro pokazali, da ne bodo le branili te prednosti, ampak iskali novo zmago v prestižnih obračunih.

Brianna Decker hokej OI 2022 Video Šport Boleč začetek: njeni kriki odmevali po dvorani!

V prvi tretjini so sicer potrebovali nekaj časa, da so premoč na ledu tudi spremenili v prednost pri zadetkih. V jeseniških vratih se je z dobrimi obrambami izkazal Oscar Fröberg, medtem ko domači vratar Paavo Hölsä v prvem delu praktično ni imel dela.

Prvi gol je dosegel Gregor Koblar, ko je bil s hrbtom obrnjen proti vratom in je na slepo udaril po ploščku, nekaj minut zatem pa so imeli domači po jeseniški kazni in napaki s šestimi igralci na ledu poldrugo minuto na ledu kar dva moža več, kar je izkoristil Guillame Leclerc.

V nadaljevanju so do sape prišli tudi železarji in nekajkrat zapretili, a vendarle bili daleč od zadetka, še najbolj nevarna sta bila poskusa Erica Panceta in Gašperja Glaviča. Olimpija pa je stopnjevala ritem in bila nevarna praktično ob vsaki akciji, a je goste reševal razpoloženi vratar. A tudi on ni mogel preprečiti vodstva domačih s 3:0, ko je odbitek iz bližine za njegov hrbet pospravil Jaka Šturm.

Ob skupni prednosti šestih golov je bila tako zadnja tretjina le še formalnost. A domači niso popuščali, že v 42. minuti se je pred vrati sam znašel Jaka Sodja in povišal vodstvo. Jeseničani so tako ob izgubljenem polfinalu iskali vsaj priložnost za častni zadetek, a so bile njihove nevarne akcije redke, Ljubljančani pa dovolj zbrani v obrambi, da je Hölsä ohranil mrežo nedotaknjeno. Za piko na i pri domačih pa je poskrbel Sodja v zadnji minuti.

Vodstvo hokejske lige ICEHL je danes sporočilo, da je sredina zaostala tekma 34. kola med SŽ Olimpijo in Bolzanom v Ljubljani odpovedana zaradi zdravstvenih razlogov. Novega datuma za izvedbo tekme še niso določili.

DP v hokeju na ledu, polfinale (povratna tekma):

SŽ OLIMPIJA - Sij Acroni Jesenice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)  /3:0/
Koblar 14., Leclerc 17., Šturm 37., Sodja 42., 60.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.