Šport
127 ogledov

Zmaji dobili prvo bitko proti beljaškim orlom

VSV Beljak SŽ Olimpija Facebook
Ljubljančani so odlično začeli boje v četrtfinalni seriji lige ICEHL.

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi četrtfinalni tekmi v gosteh premagali VSV Beljak (4:6). Ljubljančani vodijo z 1:0 v zmagah, moštvi igrata na štiri zmage, druga tekma bo v petek v ljubljanski dvorani Tivoli. Beljačani so sami izbrali ljubljansko zasedbo, saj so imeli pravico druge izbire. V ljubljanskem taboru pa so opozorili, da jih bodo morda tekmeci z one strani Karavank podcenjevali, vsekakor pa so zeleno-beli danes v večjem delu tekme pokazali zelo dobro in borbeno predstavo.

Pester je bil že uvod v obračun beljaške in ljubljanske ekipe. Že v prvi minuti sta namreč padla dva gola, gostje so prek Guillauma Leclerca v polno zadeli po le 18 sekundah, domači so izenačili deset sekund pozneje. A pritisk Ljubljančanov ni popustil, v peti minuti so sekundo pred koncem izkoristili "power-play" in Tadej Čimžar je poskrbel za novo vodstvo. Nato so imeli svoje minute tudi domači, še posebej ob skoraj poldrugi minuti igre 5-3, a so gostje z vratarjem Žanom Usom zdržali tudi ta nalet.

Podobno je bilo nadaljevanje. Gostje so leteli po ledu in nevarni napadi so se kar vrstili. Jaka Sodja protinapada ni izkoristil, Blaž Tomaževič je meril čez gol, zato pa je bil na pravem mestu Bastien Maia, ki je spretno izkoristil napako domače obrambe za 3:1. Domači so bili vse bolj nervozni, gostje pa so nadaljevali odlično predstavo. Ko so imeli sami na ledu dva igralca več, pa so prednost izkoristili in Leclerc je z drugim golom na tekmi poskrbel za nov hladen tuš za domače.

Izvrstno drugo tretjino so gostje nadgradili še z enim zadetkom. Po podaji Aleša Mušiča je bil pred vratarjem Tomijem Karhunenom v 40. minuti natančen Gregor Koblar. Morda bi si lahko gostje prihranili nekaj drame ob koncu, če ne bi le nekaj sekund pozneje dovolili domačim, da so še v tej tretjini znižali na 2:5 in si tako odprli vrata za morebiten preobrat.

Kazalo je, da jim bo hitro uspelo, toda njihov zadetek iz 41. minute so sodniki po ogledu posnetka razveljavili. Pritisk pa se je nadaljeval in gostje so se v tej tretjini vse bolj branili, čeprav so v uvodu imeli nekaj smole in dvakrat zadeli še okvir gola. Beljak pa je nato le kronal premoč in najprej znižal na 3:5, ob igri brez vratarja in silovitem pritisku ob koncu pa v zadnji minuti še na 4:5. Zdelo se je, da jim lahko uspe tudi izenačenje, a so nadvse borbeni gostje vendarle zdržali še to, sekundo pred koncem pa poslali plošček v prazno mrežo in se zasluženo veselili lepega uspeha.

ICEHL, četrtfinale (prve tekme):

VSV Beljak -. SŽ Olimpija 4:6 (1:2, 1:3, 2:1)
RB Salzburg - Orli Znojmo 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Fehérvár - Val Pusteria 8:1 (5:0, 1:0, 2:1)
Vienna Capitals - KAC Celovec 1:2* (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.