Šport
1856 ogledov

Kopitarjeva podaja raztrgala Modre jopiče

Anže Kopitar LA Kings Profimedia
V noči na soboto je bilo v najmočnejši hokejski ligi na svetu odigranih sedem tekem.

Hokejisti Los Angeles Kings so po podaljšku s 4:3 premagali Columbus Blue Jackets. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je bil podajalec za izenačenje na 3:3 tri minute pred koncem rednega dela tekme.

Tedaj je zadel Viktor Arvidsson, ki je dal gol tudi minuto pred koncem podaljška, ko je v mrežo spravil tretjič plošček na tekmi. Hattrick je dosegel četrtič v karieri NHL. V 14. minuti je zadel tudi prvi gol na tekmi, četrti zadetek za zmagovite goste pa je prispeval Dustin Brown.

V prvi tretjini ni bilo zadetkov, nato pa so domači po golu Arvidssona dosegli tri gole v nizu, V četrti minuti zadnje tretjine je bil uspešen Brown, Jonathan Quick (26 obramb) pa je do konca tekme ohranil mrežo nedotaknjeno in Kralji so prišli do zmage po dveh porazih v nizu, pred tem so imeli šest zaporednih zmag.

Alex Ovechkin Ovečkin Vladimir Putin Zvezdnik Šport Človek, ki lahko Putinu zada največji udarec

Los Angeles je drugi v pacifiški skupini s 67 točkami, Calgary jih ima na čelu 71, tretji so s 66 točkami Vegas Golden Knights, ki so na gostovanju s 4:3 premagali Anaheim Ducks.

Rus Andrej Svečnikov je dosegel zadnjega od treh zaporednih zadetkov Caroline Hurricanes, ki je po zaostanku ugnala Pittsburgh Penguins s 3:2.

V Winnipegu so domače Jets premagali gostje iz Dallasa, Stars so zmagali s 4:3. Jason Robertson je 30 sekund pred koncem dodatnega dela igre dosegel svoj tretji gol na tekmi za prvi hattrick v karieri.

Igralci Tampa Bay Lightning, branilci naslova, so premagali Detroit Red Wings s 3:1. Za šesto zmago Tampe na zadnjih sedmih tekmah so zadeli Mihail Sergačev, Brayden Point in Steven Stamkos.

NHL, izidi:

Buffalo Sabres - Minnesota Wild            5:4
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings    3:1
New York Rangers - New Jersey Devils       3:1
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins  3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings  3:4 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Dallas Stars               3:4 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights       4:5
Komentarjev 2
  • Corrie_Stickler 12:04 05.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • PasjaProcesija 10:07 05.marec 2022.

    LA se je vrnil k igri s terensko pobudo. Imeli so množico pol-nevarnih strelov, CBJ so streljali le iz ugodnih položajev. LA je iz dveh svojih strelov zadel. Enkrat je bil vratar zakrit, drugič mu je pak padel iz lovilke. ...prikaži več CBJ so zadeli 3x v nizu 1 minute, Quick pa je z odličnim gibanjem nog reševal ekipo. Kopitar je 4 minute pred koncem za 3:3 potegnil nase dva nasprotnika in podal prostemu soigralcu. V podaljšku je CBJ zadel, a so jim gol razveljavili (offside). LA je na drugi strani odločil.