Šport
137 ogledov

Katastrofa zmajev

Žan Us Profimedia
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 49. kroga lige ICEHL izgubili s češko ekipo Orli Znojmo z 0:8 (0:4, 0:2, 0:2).

Z najslabšo predstavo v sezoni in najvišjim porazom v ligi ICEHL so si ljubljanski hokejisti precej otežili delo v boju za prvih šest mest, ki neposredno vodijo v končnico.

Že kmalu v prvi tretjini je bilo jasno, da to ne bo večer hokejistov v zeleno-belem. Z Znojmom so imeli do danes sicer dobro razmerje, na prvih treh medsebojnih tekmah so dvakrat zmagali, a Čehi so bili tokrat vsaj za razred boljši.

Predvsem pa so izkoriščali bledo predstavo zmajev, ki jim ni stekel noben element hokejske igre. Obramba je puščala, v napadu ni bilo pravih idej, za nameček pa je zasedba iz Znojma igrala še zelo učinkovito in priložnosti, ki so jim jih ponujali domači, pridno izkoriščala za zadetke. Že po 17 minutah prve tretjine, ko je bilo na semaforju 0:4, je domači strateg Mitja Šivic zamenjal vratarja, namesto Žana Usa je med vratnici poslal Paava Hölsäja, a tudi ta sprememba ni pomagala.

Domači so si na celotni tekmi ustvarili le nekaj nevarnejših priložnosti, a vratarja Pavla Kantorja niso premagali niti za častni gol. Končnih 0:8 je tako pomenilo najvišji poraz v sezoni, doslej so Ljubljančane z najvišjo razliko premagali Salzburžani (7:2), s 5:1 so bili boljši Celovčani in hokejisti Innsbrucka.

Niz treh domačih tekem v tem tednu so tako zeleno-beli končali z visokim porazom, drugim zaporednim po četrtkovem s Pustertalom. Naslednji obračun čaka Ljubljančane v torek v gosteh pri Dornbirnu.

Komentarjev 1
  • radovednica 08:18 21.februar 2022.

    Če pa to ni sramota, da se sploh še pojavijo, ti bedniki brezvezni, potem ne vem kaj še? Že večkrat in celo pred začetkom smo jasno vedeli, da ta ekipa, s temi brezveznimi tujci, jeseničani, odsluženimi povratniki in nesposobnim trenerjem ...prikaži več alkoholikom, nima kaj iskati v tej konkurenci. Kako jih ni sram, z enimi bednimi čehi, ki so topovska hrana vsakomur, izgubiti, brez danega gola, doma. Spokajte se vsi frajerji preplačani!!!