Druga točka Kopitarja za zmago

Foto: Žurnal24 Kopitar sicer ni zadel, a je s svojim moštvom najboljši v ligi. (Foto: Reuters)
Anže Kopitar je pri zmagi hokejistov Los Angeles Kings na domačem ledu dvorane Staples Center proti Atlanti s 3:1 prispeval eno podajo. To je druga zmaga Kraljev v sezoni.
Oglej si celoten članek

Po prvi tretjini, ki je v Staples Centru minila brez zadetkov, je za vodstvo gostov v drugi tretjini poskrbel Chris Thorburn. Odgovor domačega moštva je sledil v tretji tretjini. Najprej je za izenačenje v 44. minuti s pomočjo slovenskega hokejista poskrbel 34-letni veteran Ryan Smyth. Anže Kopitar je domiselno podal pred vrata, Justin Williams se je dotaknil ploščka, Smyth pa je v gneči pred vrati gostov pospravil odbitek neposredno v mrežo Chrisa Masona.

Dobri dve minuti kasneje je bila razprodana dvorana z več kot 18 tisoč sedeži na nogah. Smyth je lepo podal, Jarret Stoll pa na sredini igrišča prevzel plošček ter uspešno ugnal obrambo tekmecev in zaključil napad z zadetkom za vodstvo domačih z 2:1. Najuspešnejši igralec tekme, veteran Smyth, pa je manj kot pol minute pred koncem zadel še v nebranjeno mrežo za končni izid 3:1.

"Po drugi tretjini smo si v slačilnici povedali same prave stvari. Veliko razočaranje je, če plošček ne gre in ne gre v mrežo, čeprav smo imeli veliko priložnosti. Vendar pa smo nadaljevali uspešno strategijo in globokimi prodori v obrambo tekmecev, pri čemer nas je spremljala tudi sreča. Sam sem imel sem res veliko sreče," je bil zadovoljen Kopitarjev sotekmovalec Smyth.

V petek sledi revanša tekme z uvoda sezone, ko v Los Angeles prihajajo hokejisti Vancouver Canucks, krvnik Kraljev iz pomladanske končnice. Kralji so v premieri sezone v gosteh premagali Vancouver z 2:1 po kazenskih strelih, Kopitar pa je za zmago prispeval uspešno izveden kazenski strel.

Loterija kazenskih strelov je odločila tekmo v Detroitu. Uspešnejši so bili gosti. Moštvo Colorado Avalanche je proti domačim hokejistom Red Wings vknjižilo zmago s 5:4. Po rednem delu tekme, v katerem so navijači lahko videli osem zadetkov, je sledil podaljšek brez gola, tekmo pa je šele v šestem krogu kazenskih strelov odločil Brandon Yip.

Liga NHL, tekme 12. 10.:
Detroit Red Wings : Colorado Avalanche 4:5 (po kazenskih strelih)
Los Angeles Kings : Atlanta Thrashers 3:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.