Šport
11 ogledov

Druga točka Kopitarja za zmago

Kopitar sicer ni zadel, a je s svojim moštvom najboljši v ligi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar je pri zmagi hokejistov Los Angeles Kings na domačem ledu dvorane Staples Center proti Atlanti s 3:1 prispeval eno podajo. To je druga zmaga Kraljev v sezoni.

Po prvi tretjini, ki je v Staples Centru minila brez zadetkov, je za vodstvo gostov v drugi tretjini poskrbel Chris Thorburn. Odgovor domačega moštva je sledil v tretji tretjini. Najprej je za izenačenje v 44. minuti s pomočjo slovenskega hokejista poskrbel 34-letni veteran Ryan Smyth. Anže Kopitar je domiselno podal pred vrata, Justin Williams se je dotaknil ploščka, Smyth pa je v gneči pred vrati gostov pospravil odbitek neposredno v mrežo Chrisa Masona.

Dobri dve minuti kasneje je bila razprodana dvorana z več kot 18 tisoč sedeži na nogah. Smyth je lepo podal, Jarret Stoll pa na sredini igrišča prevzel plošček ter uspešno ugnal obrambo tekmecev in zaključil napad z zadetkom za vodstvo domačih z 2:1. Najuspešnejši igralec tekme, veteran Smyth, pa je manj kot pol minute pred koncem zadel še v nebranjeno mrežo za končni izid 3:1.

"Po drugi tretjini smo si v slačilnici povedali same prave stvari. Veliko razočaranje je, če plošček ne gre in ne gre v mrežo, čeprav smo imeli veliko priložnosti. Vendar pa smo nadaljevali uspešno strategijo in globokimi prodori v obrambo tekmecev, pri čemer nas je spremljala tudi sreča. Sam sem imel sem res veliko sreče," je bil zadovoljen Kopitarjev sotekmovalec Smyth.

V petek sledi revanša tekme z uvoda sezone, ko v Los Angeles prihajajo hokejisti Vancouver Canucks, krvnik Kraljev iz pomladanske končnice. Kralji so v premieri sezone v gosteh premagali Vancouver z 2:1 po kazenskih strelih, Kopitar pa je za zmago prispeval uspešno izveden kazenski strel.

Loterija kazenskih strelov je odločila tekmo v Detroitu. Uspešnejši so bili gosti. Moštvo Colorado Avalanche je proti domačim hokejistom Red Wings vknjižilo zmago s 5:4. Po rednem delu tekme, v katerem so navijači lahko videli osem zadetkov, je sledil podaljšek brez gola, tekmo pa je šele v šestem krogu kazenskih strelov odločil Brandon Yip.

Liga NHL, tekme 12. 10.:
Detroit Red Wings : Colorado Avalanche 4:5 (po kazenskih strelih)
Los Angeles Kings : Atlanta Thrashers 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.