Drugi najhitrejši čas v zgodovini teka na 100 metrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dominacija jamajških sprinterk.
Oglej si celoten članek

Jamajčanka Elaine Thompson-Herah je s časom 10,61 sekunde, drugim najhitrejšim v zgodovini, ubranila zlato medaljo v teku na 100 metrov na olimpijskih igrah v Tokiu. Tudi na naslednjih dveh mestih zmagovalnega odra sta bili sprinterki Jamajke. Druga je bila Shelly-Ann Fraser-Pryce (10,74), tretja pa Shericka Jackson (10,76).

Elaine Thompson-Herah je izenačila drugi izid vseh časov na 100 m, ki ga je Fraser-Pryceova zabeležila 5. junija letos v domačem Kingstonu. Pred njima je na svetovni lestvici z 10,49 pokojna ameriška atletinja Florence Griffith Joyner, ki je svetovni rekord postavila v Indianapolisu leta 1988. Je pa Thompson-Herahova tokrat izboljšala olimpijski rekord Griffith-Joynerjeve z iger leta 1988 v Seulu.

Kot prva bi lahko tri zlate medalje na OI v teku na 100 m osvojila Fraser-Pryce, ki je po treh prvih mestih leta 2008 v Pekingu in leta 2012 v Londonu osvojila svoje četrto srebrno olimpijsko odličje, ima pa tudi že bron.

Foto: Profimedia Elaine Thompson-Herah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.