Šport > Olimpijske igre
869 ogledov

Drugi najhitrejši čas v zgodovini teka na 100 metrov

Elaine Thompson-Herah Profimedia
Dominacija jamajških sprinterk.

Jamajčanka Elaine Thompson-Herah je s časom 10,61 sekunde, drugim najhitrejšim v zgodovini, ubranila zlato medaljo v teku na 100 metrov na olimpijskih igrah v Tokiu. Tudi na naslednjih dveh mestih zmagovalnega odra sta bili sprinterki Jamajke. Druga je bila Shelly-Ann Fraser-Pryce (10,74), tretja pa Shericka Jackson (10,76).

Elaine Thompson-Herah je izenačila drugi izid vseh časov na 100 m, ki ga je Fraser-Pryceova zabeležila 5. junija letos v domačem Kingstonu. Pred njima je na svetovni lestvici z 10,49 pokojna ameriška atletinja Florence Griffith Joyner, ki je svetovni rekord postavila v Indianapolisu leta 1988. Je pa Thompson-Herahova tokrat izboljšala olimpijski rekord Griffith-Joynerjeve z iger leta 1988 v Seulu.

Kot prva bi lahko tri zlate medalje na OI v teku na 100 m osvojila Fraser-Pryce, ki je po treh prvih mestih leta 2008 v Pekingu in leta 2012 v Londonu osvojila svoje četrto srebrno olimpijsko odličje, ima pa tudi že bron.

Elaine Thompson-Herah | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice