Šport > Olimpijske igre
1107 ogledov

Čehu se ni izšlo za medaljo

Kristjan Čeh Anže Malovrh/STA
Slovenski metalec diska je v finalu zasedel peto mesto. Od brona ga je ločilo 70 centimetrov.

Kristjan Čeh je v krstnem nastopu na olimpijskih igrah ostal brez medalje. Ptujčan, ki je februarja dopolnil šele 22 let, je sicer prikazal solidno predstavo, a je njegova daljava 66,37 metra zadostovala le za končno peto mesto.

Olimpijski prvak je postal prvi favorit za zlato medaljo Šved Daniel Stahl (68,90 m), za dvojno švedsko zmagoslavje pa je poskrbel Simon Pettersson (67,39 m). Brona se je veselil Avstrijec Lukas Weisshaidinger (67,07 m), pred Čehom pa je tekmovanje končal še Avstralec Matthew Denny (67,02 m).

Slovencu je v prvem poskusu uspel odličen met prek 65 m, a je na žalost prestopil, tako da je bil njegov dosežek neveljaven. Najboljši rezultat prve serije je zabeležil Avstralec Matthew Denny s 65,76 metra. Drugi je bil Litovec Andrius Gudžius (64,05 m), tretji pa prvi favorit za zlato Šved Daniel Stahl (63,72 m).

V drugi seriji so številni tekmovalci popravili svoje dosežke iz prvega nastopa. Vodstvo je z 68,90 metra prevzel Stahl, na drugo mesto se je zavihtel Avstrijec Lukas Weisshaidinger (66,65 m), na tretje pa Šved Simon Petterrson (66,58 m). Čeh je v drugem poskusu zmogel le 62,95 metra, kar je zadostovalo za osmo mesto.

Kristjan Čeh | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Po tretji seriji se vrstni red pri vrhu ni spremenil. Čeh je vrgel le dobrih 60 metrov in namerno prestopil, nato pa trepetal za uvrstitev v drugi krog tekmovanj. Ključen je bil nastop Jamajčana Chada Wrighta, ki bi Slovenca skoraj izločil, a je bil z 62,56 metra za nekaj decimetrov prekratek. Čeh se je z osmim izidom za las uvrstil v drugi krog.

Slovenski as je nato v četrtem poskusu dosegel daljavo 66,05 metra, kar ga je poneslo na četrto mesto. Vodilna trojka se po štirih metih ni spremenila. Čeh je v peti seriji orodje zalučal do 66,62 metra in tako za štiri centimetre ugnal Petterrsona, a je bil rezultat naknadno razveljavljen zaradi prestopa. Šved je takoj odgovoril s 67,39 metra in skočil na drugo mesto. Weisshaidinger je s tem nazadoval na tretje.

22-letni Ptujčan bi moral za osvoitev bronaste medalje v zadnji seriji preseči 67,07 metra, vendar mu to ni uspelo. Z daljavo 66,37 metra je finale končal na petem mestu, potem ko ga je v boju za četrto ugnal še Denny (67,02 m).

Kristjan Čeh | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

* Atletika, disk, moški:
ZLATO:  Daniel Stahl (Švedska)
SREBRO: Simon Pettersson (Švedska)
BRON:   Lukas Weisshaidinger (Avstrija)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice