Drugi v zgodovini do odličja na obojih OI

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanec Craig MacLean je postal drugi športnik v zgodovini, ki se lahko pohvali z odličjem na olimpijskih in paraolimpijskih igrah. Po srebru v Sydneyju je v Londonu osvojil še zlato paraolimpijsko kolajno.
Oglej si celoten članek

Britanski kolesar Craig MacLean je v Londonu postal šele drugi športnik v zgodovini, ki je osvojil odličji na olimpijskih in paraolimpijskih igrah. Enainštiridesetletnik je bil srebrn v moštvenem sprintu na velodromu na OI leta 2000 v Sydneyju, v Londonu pa je bil na paraolimpijadi vodič v kolesarskem tandemu Anthonyju Kappesu in osvojil zlato. Kappes ima okvaro vida in kolesarji s takim hendikepom imajo v tandemu videčega 'pilota', ki sedi pred njimi. To vlogo je imel tokrat MacLean.

Foto: EPA pal szekeres Pred MacLeanom je medaljo tako na olimpijskih in paraolimpijskih igrah osvojil le še Madžar Pal Szekeres, prvo leta 1988 na olimpijskih igrah v Seulu, ko je bil bronast v mečevanju. Na paraolimpijskih igrah v Barceloni 1992, Atlanti 1996, Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Pekingu 2008 pa je osvojil še po tri zlate in bronaste medalje v mečevanju in sabljanju na vozičkih. Pal Szekeres pa še vedno ostaja edini invalid, ki je osvojil medalji na obojih igrah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.