Šport
17 ogledov

Drugi v zgodovini do odličja na obojih OI

Craig MacLean EPA
Britanec Craig MacLean je postal drugi športnik v zgodovini, ki se lahko pohvali z odličjem na olimpijskih in paraolimpijskih igrah. Po srebru v Sydneyju je v Londonu osvojil še zlato paraolimpijsko kolajno.

Britanski kolesar Craig MacLean je v Londonu postal šele drugi športnik v zgodovini, ki je osvojil odličji na olimpijskih in paraolimpijskih igrah. Enainštiridesetletnik je bil srebrn v moštvenem sprintu na velodromu na OI leta 2000 v Sydneyju, v Londonu pa je bil na paraolimpijadi vodič v kolesarskem tandemu Anthonyju Kappesu in osvojil zlato. Kappes ima okvaro vida in kolesarji s takim hendikepom imajo v tandemu videčega 'pilota', ki sedi pred njimi. To vlogo je imel tokrat MacLean.

pal szekeres | Avtor: EPA EPA
Pred MacLeanom je medaljo tako na olimpijskih in paraolimpijskih igrah osvojil le še Madžar Pal Szekeres, prvo leta 1988 na olimpijskih igrah v Seulu, ko je bil bronast v mečevanju. Na paraolimpijskih igrah v Barceloni 1992, Atlanti 1996, Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Pekingu 2008 pa je osvojil še po tri zlate in bronaste medalje v mečevanju in sabljanju na vozičkih. Pal Szekeres pa še vedno ostaja edini invalid, ki je osvojil medalji na obojih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.