Šport
17 ogledov

Pintarjeva po preobratu do zmage

mateja pintar, paraolimpijske igre Reuters
Mateja Pintar je kot prva slovenska tekmovalka na paraolimpijskih igrah v Londonu svoje delo že opravila in dosegla prvo zmago. Premagala je Francozinjo Marie Christine Fillou s 3:2 (-4, -6, 11, 11, 7).

Mateja Pintar je sinoči na slavnostnem odprtju nosila zastavo. Pred igrami je bila zato nekoliko zaskrbljena, ker je vedela, da ima nastop že prvi dan dopoldne, a so nazadnje naredili kompromis in je odšla nazaj v olimpijsko vas takoj po koncu mimohoda.

Francozinja Christine Fillou je dvoboj začela precej bolje in prva dva niza gladko dobila. Nato pa se je prebudila tudi naša tekmovalka in tretji in četrti niz dobila na razliko, s 13:11. V petem – odločilnem – nizu je Mateja dosegla zadnjih pet točk in se veselila zmage z 11:7.

"Tudi mene je skrbelo"

"Tudi mene je malo skrbelo po dveh nizih. Ampak večkrat potrebujem malo časa, da se navadim na mizo in žoge, v drugem sem naredila nekaj taktičnih napak. Morda je odločilo to, da sem navajena igrati takšne tekme, tudi v Pekingu sem v prvem krogu imela 'grozljivko', sicer bolj za gledalce kot zame. Sem pa vesela, da sem to izvlekla. To je ena mojih najmočnejših točk; če me že toliko časa ni bilo v namiznem tenisu, jo moram čim bolj izkoristiti," je po dvoboju povedala Pintarjeva, ki je imela dolgo težave s poškodbo.

V tej skupini igra še Turkinja Hatice Duman, s katero se bo Pintarjeva merila v petek popoldne. Iz vsake predtekmovalne skupine bo le zmagovalka napredovala v četrtfinale. Danes zvečer bo na istem prizorišču v dvorani Excel nastopila še druga slovenska namiznoteniška igralka v Londonu Andreja Dolinar, ki jo čaka uvodni boj v kategoriji 4 proti Italijanki Valerii Zorzetto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.