Drugič je šlo veliko lažje

Foto: Žurnal24
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v četrti tekmi kvalifikacijske skupine 4 za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem danes v Kopru premagala Italijo s 34:22.
Oglej si celoten članek

Slovenske rokometašice so v štirih dneh še drugič ukanile zahodne sosede. Izbranke Ivice Rimanića so po dokaj tesnem četrtkovem zmagoslavju na Apeninskem polotoku na današnjem na Obali v vseh rokometnih prvinah zasenčile za vsaj dva kakovostna razreda slabše Italijanke in prepričljivo zmagale.

Sergeja Stefanišin in njene reprezentančne kolegice so s tretjim zmagoslavjem naredile velik korak k uvrstitvi na letošnji zaključni turnir stare celine, do konca kvalifikacij pa sta pred njimi še dve tekmi. Na naslednjem domačem dvoboju proti vodilnim Nemkam v Novem mestu (26. maja) si lahko celo privoščijo poraz, prav tako na zadnjem dvoboju z Belorusinjami v Mogilevu (30. maja), a nikakor ne višjega kot z devetimi goli.

Uvodna slovenska napadalna postava (krilni igralki Neli Irman in Maja Zrnec, krožna napadalka Anja Argenti ter zunanje igralke Maja Šon, Neža Mitruševska in Barbara Varlec) je v uvodnih minutah imela kar nekaj preglavic z divjo italijansko obrambo, predvsem zaradi lastne počasne igre. Ko je slovenska žoga postala hitrejša, je italijanska obramba začela pokati po šivih.

Domače igralke so si prvo vodstvo na tekmi priigrale v sedmi minuti, ko je Šonova z natančnim izvajanjem sedemmetrovke povišala na 3:2, od tedaj naprej pa so postopoma lomile tekmice. Le pet minut kasneje so si z dvema zaporednima goloma Zrnčeve in Irmanove prvič priigrale štiri gole prednosti (7:3), razliko pa bi lahko ob večji zbranosti pri zaključnih strelih – naše igralke so zapravile kopico stoodstotnih priložnosti, pa tudi italijanska vratarka Sabrina Porini je zbrala nekaj bravuroznih obramb – vsaj podvojile. To se je zgodilo v drugi polovici prvega polčasa, ko so na koprskem parketu zavladale Rimanićeve izbranke, ki so si s hitrimi in preprostimi akcijami do odhoda na veliki odmor priigrale deset golov prednosti (17:7).

Naše zahodne sosede so drugi polčas odprle z delnim izidom 3:0, Slovenke pa so po uvodnih dveh minutah zmedene igre vendarle ujele pravi ritem in v 40. minuti znova povedle za deset (24:14). Domače rokometašice so v zadnji tretjini tekme še bolj oplemenitile svojo prednost, čeprav jim je zaradi prevelike razlike v kakovosti nekoliko padla vnema in zbranost. Selektor Rimanić je v ogenj poslal tudi nekatere igralke, ki so bile v prvem polčasu manj obremenjene, te pa so si skupaj s "prvokategornicami" najvišjo prednost priigrale v 53. minuti, ko je bilo +13 (32:19).

Lestvica:
1. Nemčija 8
2. Slovenija 6
---
3. Belorusija 2
4. Italija 0

Kvalifikacije za EP (Ž), skupina 4:

Slovenija : Italija 34:22 (17:7)
Argenti 6, Šon in Varlec po 5; Scamperle 8, Marcantonio 4

Nemčija : Belorusija 35:24 (15:11)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.