Šport
17 ogledov

Drugič je šlo veliko lažje

Žurnal24 main
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v četrti tekmi kvalifikacijske skupine 4 za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem danes v Kopru premagala Italijo s 34:22.

Slovenske rokometašice so v štirih dneh še drugič ukanile zahodne sosede. Izbranke Ivice Rimanića so po dokaj tesnem četrtkovem zmagoslavju na Apeninskem polotoku na današnjem na Obali v vseh rokometnih prvinah zasenčile za vsaj dva kakovostna razreda slabše Italijanke in prepričljivo zmagale.

Sergeja Stefanišin in njene reprezentančne kolegice so s tretjim zmagoslavjem naredile velik korak k uvrstitvi na letošnji zaključni turnir stare celine, do konca kvalifikacij pa sta pred njimi še dve tekmi. Na naslednjem domačem dvoboju proti vodilnim Nemkam v Novem mestu (26. maja) si lahko celo privoščijo poraz, prav tako na zadnjem dvoboju z Belorusinjami v Mogilevu (30. maja), a nikakor ne višjega kot z devetimi goli.

Uvodna slovenska napadalna postava (krilni igralki Neli Irman in Maja Zrnec, krožna napadalka Anja Argenti ter zunanje igralke Maja Šon, Neža Mitruševska in Barbara Varlec) je v uvodnih minutah imela kar nekaj preglavic z divjo italijansko obrambo, predvsem zaradi lastne počasne igre. Ko je slovenska žoga postala hitrejša, je italijanska obramba začela pokati po šivih.

Domače igralke so si prvo vodstvo na tekmi priigrale v sedmi minuti, ko je Šonova z natančnim izvajanjem sedemmetrovke povišala na 3:2, od tedaj naprej pa so postopoma lomile tekmice. Le pet minut kasneje so si z dvema zaporednima goloma Zrnčeve in Irmanove prvič priigrale štiri gole prednosti (7:3), razliko pa bi lahko ob večji zbranosti pri zaključnih strelih – naše igralke so zapravile kopico stoodstotnih priložnosti, pa tudi italijanska vratarka Sabrina Porini je zbrala nekaj bravuroznih obramb – vsaj podvojile. To se je zgodilo v drugi polovici prvega polčasa, ko so na koprskem parketu zavladale Rimanićeve izbranke, ki so si s hitrimi in preprostimi akcijami do odhoda na veliki odmor priigrale deset golov prednosti (17:7).

Naše zahodne sosede so drugi polčas odprle z delnim izidom 3:0, Slovenke pa so po uvodnih dveh minutah zmedene igre vendarle ujele pravi ritem in v 40. minuti znova povedle za deset (24:14). Domače rokometašice so v zadnji tretjini tekme še bolj oplemenitile svojo prednost, čeprav jim je zaradi prevelike razlike v kakovosti nekoliko padla vnema in zbranost. Selektor Rimanić je v ogenj poslal tudi nekatere igralke, ki so bile v prvem polčasu manj obremenjene, te pa so si skupaj s "prvokategornicami" najvišjo prednost priigrale v 53. minuti, ko je bilo +13 (32:19).

Lestvica:
1. Nemčija 8
2. Slovenija 6
---
3. Belorusija 2
4. Italija 0

Kvalifikacije za EP (Ž), skupina 4:

Slovenija : Italija 34:22 (17:7)
Argenti 6, Šon in Varlec po 5; Scamperle 8, Marcantonio 4

Nemčija : Belorusija 35:24 (15:11)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.