Drugoligaš Interblock presenetil Celje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nogometaši drugoligaškega Interblocka so na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Hervis v Spodnji Šiški pred praznimi tribunami z 2:0 presenetili Celje. Rudar Velenje je premagali HiT Gorico (2:1). Šenčur in Koper pa sta se razšla brez zadetkov.
Oglej si celoten članek

Nogometaši slovenskega drugoligaša Brava 1 Interblocka so na prvi četrtfinalni tekmi Hervis pokala Slovenije premagali prvoligaša CM Celje z 2:0, na drugi sredini tekmi pa sta se prav tako pomerila prvo- in drugoligaš, vendar se je srečanje med Garminom Šenčurjem in Luko Koper končalo brez zadetkov.

Nogometaši Interblocka so v Šiški pred praznimi tribunami – imeli so težave s prijavo prireditve – pripravili presenečenje, saj so oslabljene Celjane premagali z dvema goloma razlike in imajo pred povratno tekmo lepo prednost. Prvi zadetek so Ljubljančani dosegli v 52. minuti, ko je Andraž Šporar prodrl po levi strani in na koncu ukanil še celjskega vratarja Matica Kotnika. Celjani, ki so v 75. minuti ostali brez izključenega Saše Bakariča (drugi rumen karton), so drugi gol prejeli v 89. minuti, ko je po kotu zadel Maksimiliano Klebčar. Na drugi sredini tekmi so se v Šenčurju domači nogometaši in Koprčani razšli brez zadetkov.

Že v torek je Rudar na domačem igrišču z 2:1 ugnal HiT Gorico. Velenjčani so se zelo dobro znašli že na začetku tekme, ko je Denis Klinar vratarja Goričanov matiral že v peti minuti. Na 2:0 je z mojstrskim golom v 33. minuti povišal Rajko Rotman. Dvaindvajsetletni vezni igralec je s približno 20 metrov z desne strani igrišča sprožil diagonalni strel pod prečko Darka Brljaka, ki pravzaprav ni mogel prav ničesar ukreniti. V drugem polčasu so domači poskušali bolj ali manj zadržati vodstvo, a je v 90. minuti sledilo presenečenje, ko je Dino Martinović odbito žogo po posredovanju vratarja Gregorja Finka poslal v mrežo in Novogoričanom priigral častni gol.

Zadnja tekma med Zavrčem, ki je v osmini finala presenetljivo izločil branilce naslove, igralce Domžal, in Mariborom bo 26. oktobra.

Pokal Hervis, četrtfinale, prve tekme:

Bravo 1 Interblock : CM Celje 2:0 (0:0)
Šporar (52), Klebčar (88)
RK: Bakarič (75/Celje)

Garmin Šenčur : Luka Koper 0:0

Rudar Velenje : HiT Gorica 2:1 (2:0)
Klinar (4), Rotman (33); Martinović (93)

Sreda, 26. oktobra, ob 15.00:
Zavrč – Maribor

Povratne tekme bodo na sporedu 26. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.