Šport > Nogomet
33 ogledov

Drugoligaš Interblock presenetil Celje

Roman Bezjak Žurnal24 main
Nogometaši drugoligaškega Interblocka so na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Hervis v Spodnji Šiški pred praznimi tribunami z 2:0 presenetili Celje. Rudar Velenje je premagali HiT Gorico (2:1). Šenčur in Koper pa sta se razšla brez zadetkov.

Nogometaši slovenskega drugoligaša Brava 1 Interblocka so na prvi četrtfinalni tekmi Hervis pokala Slovenije premagali prvoligaša CM Celje z 2:0, na drugi sredini tekmi pa sta se prav tako pomerila prvo- in drugoligaš, vendar se je srečanje med Garminom Šenčurjem in Luko Koper končalo brez zadetkov.

Nogometaši Interblocka so v Šiški pred praznimi tribunami – imeli so težave s prijavo prireditve – pripravili presenečenje, saj so oslabljene Celjane premagali z dvema goloma razlike in imajo pred povratno tekmo lepo prednost. Prvi zadetek so Ljubljančani dosegli v 52. minuti, ko je Andraž Šporar prodrl po levi strani in na koncu ukanil še celjskega vratarja Matica Kotnika. Celjani, ki so v 75. minuti ostali brez izključenega Saše Bakariča (drugi rumen karton), so drugi gol prejeli v 89. minuti, ko je po kotu zadel Maksimiliano Klebčar. Na drugi sredini tekmi so se v Šenčurju domači nogometaši in Koprčani razšli brez zadetkov.

Že v torek je Rudar na domačem igrišču z 2:1 ugnal HiT Gorico. Velenjčani so se zelo dobro znašli že na začetku tekme, ko je Denis Klinar vratarja Goričanov matiral že v peti minuti. Na 2:0 je z mojstrskim golom v 33. minuti povišal Rajko Rotman. Dvaindvajsetletni vezni igralec je s približno 20 metrov z desne strani igrišča sprožil diagonalni strel pod prečko Darka Brljaka, ki pravzaprav ni mogel prav ničesar ukreniti. V drugem polčasu so domači poskušali bolj ali manj zadržati vodstvo, a je v 90. minuti sledilo presenečenje, ko je Dino Martinović odbito žogo po posredovanju vratarja Gregorja Finka poslal v mrežo in Novogoričanom priigral častni gol.

Zadnja tekma med Zavrčem, ki je v osmini finala presenetljivo izločil branilce naslove, igralce Domžal, in Mariborom bo 26. oktobra.

Pokal Hervis, četrtfinale, prve tekme:

Bravo 1 Interblock : CM Celje 2:0 (0:0)
Šporar (52), Klebčar (88)
RK: Bakarič (75/Celje)

Garmin Šenčur : Luka Koper 0:0

Rudar Velenje : HiT Gorica 2:1 (2:0)
Klinar (4), Rotman (33); Martinović (93)

Sreda, 26. oktobra, ob 15.00:
Zavrč – Maribor

Povratne tekme bodo na sporedu 26. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.