Družina Kobejevega pilota se na sodišče obrača s prošnjo

Foto: Profimedia kobe bryant helikopter
Vdova Kobeja Bryanta v tožbi navaja, da je bil za helikoptersko nesrečo, v kateri je vključno z voznikom umrlo devet ljudi, odgovoren pilot Ara Zobayan.
Oglej si celoten članek

Vanessa Bryant, vdova košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta, je februarja vložila tožbo proti podjetju Island Express Helicopters, ki je imelo v lasti helikopter, s katerim se je konec januarja smrtno ponesrečilo devet ljudi.

V tožbi je poimensko izpostavljena ena od žrtev, pilot Ara Zobayan, ki naj bi na dan poleta zavestno ignoriral opozorila o slabem vremenu in tako iz malomarnosti povzročil hudo tragedijo.

Pred začetkom prve obravnave je družina pokojnega pilota sodišče zaprosila, če se lahko sojenje iz okrožja Los Angeles preseli v Orange County. Bojijo se namreč, da bi bil Zobayan zaradi Kobejeve neizmerne priljubljenosti deležen pristranskega sojenja.

Foto: Twitter Kobe Bryant Prepričani so, da sodišče v središču velemesta, kateremu je Bryant pomagal priigrati pet naslovov NBA prvaka, nikakor ne more zagotoviti porote, ki bi o vzrokih za tragičen konec tamkajšnjega ljubljenca občinstva presojala na objektiven in nepristranski način.

"Kobe Bryant je v okrožju Los Angeles neizmerno razvpit, prepoznaven in priljubljen. Tako zelo, da v območju ni človeka, ki se ne bi zavedal njegovega pomena za Los Angeles, kot tudi dejstva, da je to njegovo mesto. V bližnji preteklosti ni posameznika ali športne osebnosti, ki bi poosebljala Los Angeles, tako kot ga je Kobe Bryant. Takšna neprecedenčna slava lahko privede do pristranskosti in subjektivnosti potencialnih porotnikov, ki bodo presojali veljavnost trditev iz tožbe družine Bryant," so opozorili pilotovi svojci.

Foto: Profimedia kobe bryant Družina Zobayan predlaga, da se sojenje preseli v okrožje Orange County, kjer naj bi bil pokojnik deležen pravičnega procesa. Prošnjo so podkrepili s poudarkom, da so tako Bryant kot vsi ostali potniki živeli tem okrožju.

Bryant se je smrtno ponesrečil 26. januarja med letom iz Orange Countyja v približno 137 km oddaljeni Thousand Oaks v njegovo športno akademijo Mamba Sports Academy. Na krovu helikopterja je bila tudi njegova 13-letna hčerka Gigi, ki je prav tako umrla v nesreči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.