Dulkova in Penneta osvojili Melbourne

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Argentinka Gisela Dulko in Italijanka Flavia Pennetta sta v finalu ženskih dvojic na OP Avstralije premagali belorusko-rusko kombinacijo Viktorija Azarenka/Marija Kirilenko z izidom 2:1 v nizih.
Oglej si celoten članek

Prvi nosilki in kasneje zmagovalki sta začeli slabše, saj sta tekmici odprli obračun z dobljenim nizom, a sta se glavni favoritinji vrnili in dobili naslednja dva niza. Kombinacija Dulko/Pennetta je osvojila prvi naslov, na katerem od turnirjev velike četverice. Argentinsko-italijanska naveza se je sicer lani prebila v četrtfinale vseh štirih turnirjev za veliki slam, v Wimbledonu pa sta se celo prebili do polfinala.

V konkurenci dvojic je nastopala tudi Slovenka Katarina Srebotnik. Najuspešnejša slovenska teniška igralka v dvojicah je izpadla v polfinalu. V paru s Čehinjo Kveto Peschke, na turnirju sta bili drugi nosilki, sta klonili prav proti letošnjima finalistkama Melbourna, Azarenka/Kirilenko, dvanajstima nosilkama na prvem grand slamu sezone.

Melbourne, WTA, dvojice, finale:

Gisela Dulko/Flavia Pennetta (Arg/Ita/1) : Viktorija Azarenka/Marija Kirilenko (Blr/Rus/12) 2:6, 7:5, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.