Šport
22 ogledov

Dulkova in Penneta osvojili Melbourne

1/7
Žurnal24 main
Argentinka Gisela Dulko in Italijanka Flavia Pennetta sta v finalu ženskih dvojic na OP Avstralije premagali belorusko-rusko kombinacijo Viktorija Azarenka/Marija Kirilenko z izidom 2:1 v nizih.

Prvi nosilki in kasneje zmagovalki sta začeli slabše, saj sta tekmici odprli obračun z dobljenim nizom, a sta se glavni favoritinji vrnili in dobili naslednja dva niza. Kombinacija Dulko/Pennetta je osvojila prvi naslov, na katerem od turnirjev velike četverice. Argentinsko-italijanska naveza se je sicer lani prebila v četrtfinale vseh štirih turnirjev za veliki slam, v Wimbledonu pa sta se celo prebili do polfinala.

V konkurenci dvojic je nastopala tudi Slovenka Katarina Srebotnik. Najuspešnejša slovenska teniška igralka v dvojicah je izpadla v polfinalu. V paru s Čehinjo Kveto Peschke, na turnirju sta bili drugi nosilki, sta klonili prav proti letošnjima finalistkama Melbourna, Azarenka/Kirilenko, dvanajstima nosilkama na prvem grand slamu sezone.

Melbourne, WTA, dvojice, finale:

Gisela Dulko/Flavia Pennetta (Arg/Ita/1) : Viktorija Azarenka/Marija Kirilenko (Blr/Rus/12) 2:6, 7:5, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.